Polis, PKK'lının firarını çözmeye çalışıyor

Suriye'nin Kobani kentindeki çatışmalarda yaralanan ve sahte kimlik ile Diyarbakır Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi'nde tedavi görürken başında bekleyen 4 polise rağmen hastaneden kaçan yara kaçırılan PKK'lı Bedrettin Güçlü' nün firar olayını polis çözmeye çalışıyor.

Polis, PKKlının firarını çözmeye çalışıyor
24 Kasım 2014 Pazartesi 14:34 tarihinde eklendi.
15 Kasım'da hastaneden firar eden Güçlü ile ilgili yürütülen soruşturmada 4 polis açığa alınırken, polis 5 saatlik kamera görüntülerinde Güçlü'nün nasıl ve kimlerin yardımı ile firar ettiğini bulmaya çalışıyor.
 
Kobani'de çatışırken yaralanan ve sahte kimlik ile Türkiye'ye giriş yaparak Diyarbakır'a getirildikten sonra Bağlar Belediyesi'ne bağlı Kardelen Ana­ Çocuk sağlık Merkezi'nde tedavi altına alınan PKK'lı Bedrettin Güçlü, burada polisin parmak izi alması nedeniyle gerçek kimliği ortaya çıkınca gözaltına alınarak Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Başında nöbet tutan 4 polise rağmen 15 Kasım'da firar eden Güçlü'nün soruşturması kapsamında hastanenin güvenlik kamerası görüntüleri incelemeye alındı. Kaçma yada kaçırılmanın gerçekleştiği gün hastanenin değişik katları ile dış kısmına bakan bütün kameraların 5 saatlik görüntüsünü incelemeye alan polis PKK'lı Bedrettin Güçlü'nün nasıl ve ne şekilde kaçtığını tespit etmeye çalışıyor.
 
PKK'lı Bedrettin Güçlü'nün firar soruşturmasında başında bekleyen 4 polis açığa alınırken, hastanenin güvenlik kamerası görüntülerinde polislerin hiç görülmediği belirtildi. Bedrettin Güçlü'nün kılık değiştirerek mi, başkasından yardım alarak mı kaçtığı kamera görüntülerinin incelenmesinden sonra ortaya çıkacağı belirtildi. İzmir'in Menemen İlçesi Asarlık Nüfusu'na kayıtlı Güçlü, örgüte üye olmak ve örgüt propagandası yapmak suçlarından aranıyordu.