Polis telsizi frekansına girip...

AYDIN'da polisin telsiz frekansına girerek kendilerine yapılacak operasyonu önceden öğrendikleri belirlenip gözaltına alınan uyuşturucu satıcıları 33 yaşındaki Faruk Dindar ve 22 yaşındaki Serhat İlengiz, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Polis telsizi frekansına girip...
31 Ağustos 2015 Pazartesi 20:03 tarihinde eklendi.
AYDIN'da polisin telsiz frekansına girerek kendilerine yapılacak operasyonu önceden öğrendikleri belirlenip gözaltına alınan uyuşturucu satıcıları 33 yaşındaki Faruk Dindar ve 22 yaşındaki Serhat İlengiz, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Suçlamaları kabul etmeyen şüphelilerden F.D.'nin otomobilindeki aramada ele geçirilen bir telsize ise konuldu.
 
Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yaptıklarından şüphelendikleri bazı kişileri bir süre önce teknik ve fiziki takibe aldı. Ekipler, şüphelileri suçüstü yakalamak için çeşitli tarihlerde gerçekleştirdikleri dört ayrı operasyondan eli boş döndü. Polisin takibinde olan uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan sabıkalı Serhat İlengiz'in, polis telsizi bulunduran bir kişi tarafından operasyon öncesinde uyarıldığını tespit edildi. Yapılan çalışmada bu istihbaratı veren kişinin de uyuşturucu kullanan ve uyuşturucu sattığı belirlenen temizlik şirketi sahibi Faruk Dindar olduğu belirlendi. Bunun üzerine harekete geçen polis, İlengiz ve Dindar'ı, eş zamanlı operasyon düzenleyip, gözaltına aldı. 
 
Dindar'ın otomobilinde yapılan aramada, 1 telsiz, 1 kuru sıkı tabanca, 1 cop ile bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi. İlengiz'in evinde ve otomobilinde yapılan aramalarda da bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi. 
 
Polisteki sorgusunda suçlamaları kabul etmeyen Dindar, "Telsizimde amatör kanallar yüklüdür. Telsiz dinlemek hobim. Amatör telsizci sertifikası için de başvurum bulunmakta. Copu ise kendimi korumak için bulunduruyorum" dedi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen iki şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.