Polise bayram izinlerini iptal ettirten aşk

İNTERNET üzerinde tanışan ve bir yıldır konuşan ABD vatandaşı 13 yaşındaki bir kız ile 20 yaşındaki Suriye uyruklu gencin yolu İstanbul’da kesişti.

Polise bayram izinlerini iptal ettirten aşk
28 Eylül 2015 Pazartesi 17:06 tarihinde eklendi.
İNTERNET üzerinde tanışan ve bir yıldır konuşan ABD vatandaşı 13 yaşındaki bir kız ile 20 yaşındaki Suriye uyruklu gencin yolu İstanbul’da kesişti. Bayram öncesi ortadan kaybolan 13 yaşındaki kızın kaçırılma ihtimali üzerine polis alarma geçti, bayram izinleri iptal edildi. Ancak internet üzerindeki aşkıyla kaçtığı belirlenen 13 yaşındaki kız çocuğu Fatih’te bir otel odasında bulundu. Genç kızın ailesinin şikayeti üzerine gözaltına alınan Suriye’li genç ise ifadesinde “Onu çok seviyorum. Aramızda bir şey geçmedi. Ayrı odalarda kaldık” dedi.
 
OTELDEN KAYBOLDU
 
Suudi Arabistan asıllı ABD vatandaşı, 13 yaşındaki kız, 10 gün önce tatil için İstanbul'a geldi. H.D.B. annesi Hayma C. ve kardeşleriyle birlikte, Gayrettepe'deki bir otele yerleşti. Genç kız, Kurban Bayramı arifesinde ortadan kayboldu. Aile emniyete giderek kızlarının kaybolduğunu belirtti, "İnternetten bir gençle konuşuyordu" dedi. 
 
POLİSTE BAYRAM İZİNLERİ İPTAL EDİLDİ
 
Ailenin, Türkiye'deki tatilini organize eden danışmanlık şirketi, kızın kaçırıldığını iddia etti. Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve Asayiş Şube Müdürlüğü alarma geçti. Bayram iznindeki bazı polisler, göreve çağrıldı. Ancak kısa süre sonra, iddianın asılsız olduğu anlaşıldı. H.D.B.'nin 1 yıl önce, sosyal medya üzerinden Suriyeli Mahommad M. ile tanıştığı belirlendi. Yaklaşık 1 yıldır internet üzerinden görüşen ikilinin birbiriyle gönül ilişkisi yaşadığı ve İstanbul'da buluştukları ortaya çıktı. Bu arada savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeli gençle evlenmek istediği öne sürülen H.D.B., ortadan kaybolduktan bir gün sonra annesini aradı. Fatih'te sevdiği gencin yanında olduğunu söyleyen H.D.B., kaldığı adresi tarif etti. Anne Hayma C., Beşiktaş Çocuk Büro Amirliği ekiplerine de haber vererek Fatih'e gitti. H.D.B. ile görüşen anne, kızını otele dönme konusunda ikna etti. Psikolog ve tercüman eşliğinde ifadesi alınan H.D.B.'nin "İnternetten tanıştığım Mohammad A. ile İstanbul'da dolaştık. Sonra bir pansiyonda kaldık ama aramızda bir şey yaşanmadı. Kimse beni kaçırmadı, zorla da tutmadı. Kendi isteğimle buluştum" dediği öğrenildi.
 
 
AİLE ŞİKAYETÇİ OLUNCA SURİYE'Lİ GENÇ GÖZALTINA ALINDI
 
Gasp Büro Amirliğine bağlı ekipler ailenin şikayeti üzerine, Mohammad M.'nin peşine düştü. Bağcılar'da olduğu belirlenen genç, ifadesine başvurulmak üzere yakalandı. Sorgulanan, Mohammad M., " H.D.B ile internet üzerinden tanışmıştık. Aramızda gönül bağı oluştu. Arife günü buluştuk, ama aramızda cinsel hiç bir şey geçmedi. Zaten ayrı odalarda kaldık, H.D.B'yi çok seviyorum, ona zarar gelmesini istemem" dedi.
 
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

DHA