Polise operasyon tepkisi

Adana'da 'Şirinler Çetesi'ne yönelik operasyonda tutuklananlar serbest bırakılırken, çete lideri olduğu ileri sürülen Mehmet Şirin Aksoy ve aile bireyleri, evlerine baskın yapan polisin hukuksuz arama yapıp kendilerine haksız suçlamalar yönelttiğini savundu.

Polise operasyon tepkisi
30 Eylül 2014 Salı 14:30 tarihinde eklendi.
Adana polisi, 12 Şubat 2013'te 'örgüt kurma, darp, yağma ve ihaleye fesat karıştırma' suçlamalarıyla Mehmet Şirin Aksoy'un elebaşı olduğu iddia edilen 'Şirinler Çetesi'ne yönelik operasyon düzenledi. Barbaros Mahallesi'nde bulunan Aksoy Ailesi'ne ait eve yapılan operasyonda, aralarında 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı'nda görevli albay F.D. ve Adana Barosu'na kayıtlı avukatların da bulunduğu 33 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, çeşitli ruhsatlı ve ruhsatsız tabanca, 5 av tüfeği, çeşitli çap ve ebatlarda 174 tabanca fişeği, 117 av tüfeği fişeği, el telsizi, çelik yelek, dürbün ve senetler ele geçirildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2'si avukat 12 kişi nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanırken diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Adana 2'nci Ağır Mahkemesi'nde yargılama sürerken tutuklu sanıklar zaman içerisinde tahliye edildi.
 
GÖRÜNTÜLERİ İZLETTİLER
 
Dosyadaki gizlilik kararının kaldırılmasının ardından Aksoy ailesinin bireyleri ve avukatları, polisin operasyon yaptığı evde basın toplantısı düzenledi. Aksoy Ailesi adına açıklama yapan Fırat Aksoy, televizyon ekranından operasyonun görüntülerini izletti. Evlerinin hukuksuz biçimde arandığını, eve ve aile bireylerine zarar verildiğini söyleyen Fırat Aksoy, "Hiç ilişkimiz olmadığı halde ailemizi yıpratmak ve algı oluşturmak için bizi cinsel istismar ve uyuşturucu ile bile suçladılar. Evimize zarar verip masum kişileri yere yatırıp kelepçelediler. Tutuklu bulunan kişiler serbest bırakıldı. Hakkımızda asılsız iddia ortaya atanlar şimdi konuşmuyor" dedi.
 
'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK'
 
Aralarında Mehmet Şirin Aksoy'un da bulunduğu Aksoy ailesinin 17 bireyi adına hazırlanan açıklamayı okuyan avukat Ebru Çatıkkaş ise şunları kaydetti:
 
"Dönemin Valisi Hüseyin Avni Coş, Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ve Savcı Özcan Şişman hakkında hukuka aykırı uygulamaları nedeniyle suç duyurusunda bulunduk. Yapılan operasyonun görüntüleri masumiyet karinesi ihlal edilerek basına servis edilmiştir. Mahkemeden yalnızca 1 ev ile ilgili arama kararı alınırken operasyonda yasadışı olarak aynı avlu içindeki 21 odalı 7 ev aranmıştır. Yüzlerce polis ve 2 helikopter ile operasyon yapılıp çocuklarımız korkutulmuştur. Cinsel istismarla suçlanan albay F.D.'nin dosyası bu operasyon dosyasından ayrılmıştır. Cinsel istismarla ve uyuşturucu ile hiçbir ilgimiz yokken böyle asılsız suçlamalar ile ailemiz yıpratılmak istenmiştir. Yaşadığımız mağduriyetin bilinmesini ve sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını istiyoruz."