Polise zor anlar yaşattı

Ankara’da İl Jandarma Komutanlığı yakınında yol kenarına bırakılan valiz, uzman ekip tarafından kontrollü olarak patlatılırken, yoldan geçen akli dengesi yerinde olmayan bir vatandaş, polislere zor anlar yaşattı.

19 Ağustos 2013 Pazartesi 21:23 tarihinde eklendi.

Yenimahalle, Lalegül kavşak ile İstanbul yolunu bağlayan yol kenarında bırakılan valiz heyecana neden oldu. Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis, geniş güvenlik önlemlemi aldı. Yoldaki trafik akışını durduran polis ekipleri, valizin etrafını güvenlik şeridi ile çevirerek, yoldan geçen yayaları ikaz etti.

Olay yerine uzman ekip çağıran polis, yoldan geçen akli dengesi yerinde olmayan bir kişiyi uzun süre valizden uzaklaştırmaya çalıştı. Polisin tüm ikazlarına rağmen akli dengesi yerinde olmayan şahıs, polise tepki göstererek, şüpheli valizin yanından geçerek yoluna devam etti.

Olay yerine gelen bomba imha ekibi, özel elbiseler vasıtasıyla şüpheli valize yaklaşarak fünye yerleştirdi. Daha sonra fünye büyük bir gürültüyle patlatıldı. Patlatılan şüpheli valiz, uzman kişi tarafından incelendi. İncelenme sonrasında şüpheli valizin boş olduğu anlaşıldı.

Yol kenarındaki vatandaşlar olayı ilgi ile izledi. Yapılan çalışmalar nedeni ile kapatılan yol, tekrar yaya ve araç trafiğini açıldı.


CİHAN