Polisi alarma geçiren ihbar

Beşiktaş-Maccabi Tel Aviv maçı öncesinde İstanbul Emniyeti üst düzey güvenlik önlemi uygulayacak. Radikal bazı grupların eylem yapacağı istihbaratını alan polis, ekstra önlemler aldı. Maçta sahaya girmelerin önlenmesi için özel güvenlik sayısı da artırıldı

Polisi alarma geçiren ihbar
14 Eylül 2011 Çarşamba 08:37 tarihinde eklendi.

 

Maccabi Tel Aviv ile yarın UEFA Avrupa Ligi’nde, gruptaki ilk maçına çıkacak olan Beşiktaş ‘ın Yönetimi ile İstanbul Valiliği ve Emniyeti, kırmızı alarma geçti.
 
Dünkü güvenlik toplantısında tüm dünyanın gözünün üzerinde olacağı maç için herkes üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirmek için çaba sarf edecek. İstanbul Emniyeti, Maccabi Tel Aviv’i taşıyan uçak İstanbul’a iner inmez olağanüstü korumaya geçecek. Havalimanından, takımın kalacağı otele kadar eşlik edecek olan polis koruması, İsrailli ekip İstanbul’dan ayrılana kadar devam edecek. İstanbul Emniyeti’ne ulaşan istihbarat raporları nedeniyle, bazı radikal grupların Maccabi Tel Aviv’in kalacağı otel önüne gelerek protesto gösterilerinde bulunacağı öğrenildi.
 
Çevik kuvvetin demokrasi sınırları içerisinde yapılacak olan bu gösterilere müdahale etmeyeceği, fakat taşkınlık olması durumunda ise polisin duruma el koyacağı belirtildi. Maccabi Tel Aviv takımının maçtan sonra da hemen dönmeyeceği ve bir gece daha İstanbul’da kalacağı için güvenlik önlemlerinin daha da artırılacağı belirtildi.
 
İstanbul Emniyeti, maçtan önceki son idmanını Fiyapı İnönü Stadı’nda yapacak olan Maccabi Tel Aviv’in antrenmanında da İsrail takımını yalnız bırakmayacak. Maccabi’yi destekleyecek olan yaklaşık 150 taraftarın ise Taksim’de bir otele yerleşeceği ve polisin burada da ekstra güvenlik önlemleri alacağı vurgulandı. İstanbul Emniyeti’nin yanı sıra Maccabi Tel Aviv Yönetimi’nin de takımı koruması için özel güvenlik görevlileriyle İstanbul’a gelecek.
 
Orhan Saka uyardı
Siyah-beyazlı ekibin yönetimi ise karşılaşma sırasında sahaya kimsenin girmemesi için stat içerisinde güvenlikçilerini daha da artıracak.
 
Öte yandan güvenlik toplantısına katılan yönetici Orhan Saka, “Yarınki maç için herkese çok büyük görev düşüyor. Bu karşılaşma çok başka bir maç. UEFA başta olmak üzere herkesin gözü bizim üzerimizde. Her taraftar yanındakinin taşkınlığını kontrol etsin. Sahaya atlamak isteyenlere engel olunmalı” ifadelerini kullandı.