Polisi duymadı, dolandırıldı!

Ordu'da cep telefonundan arayarak kendisini 'Polis' olarak tanıtan kişinin "Hesap bilgilerin terör örgütünün eline geçmiş, seni kurtarmaya çalışacağız bize para gönder" sözlerine inanan 52 yaşındaki Ercan Güngör, 1200 TL'sini verilen hesaba yatırdı.

Polisi duymadı, dolandırıldı!
09 Ocak 2013 Çarşamba 19:51 tarihinde eklendi.

 

Bu sırada komşuların ihbarıyla harekete geçen ve peşinden koşan polisler, Güngör'e engel olamadı.
 
Merkeze bağlı Şirinevler Mahallesi'nde oturan Ercan Güngör, evde oturduğu sırada çalan cep telefonunu açtı ve kendisini 'Polis' olarak tanıtan kişinin sözlerine inanıp panikle bankaya gitti. Güngör'ün telaşlı durumundan şüphelenen komşuları hemen polisi arayarak durumu bildirdi. Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler bunun üzerine kent merkezindeki bütün bankaların ATM'lerinin önüne giderek Ercan Güngör'ü beklemeye başladı. Savcılık kararıyla polis tarafından bütün bankalardaki hesabı bloke edilen Göngör'ün, bundan önce bir hesabından para çektiği tespit edildi. Güngör, Yeni Mahalle'de bir bankanın ATM'sinden dolandırıcının hesabına 1200 TL yatırdı. Ercan Güngör, daha sonra kent merkezinde başka bir bankanın ATM'sine giderek üzerinde bulunan parayı yatırmak istedi.
 
Burada polisi karşısında görünce panikleyen Güngör, kendisini görüntüleyen basın mensuplarına da tepki gösterdi. Güngör, polisle birlikte para yatırdığı bankaya yürüyerek giderek başından geçen olayı anlattı. Ercan Güngör'ün görgü tanığı komşusu, "Kendisine engel olmaya çalıştık, koştuk ancak yetişemedik. Polisler de koştu yetişemedi. 1200 TL'yi hesaba yatırmış, engel olamadık" dedi.
 
Ercan Güngör'ün dolandırıldığını öğrenen ve bankanın önüne gelen yakınları ise üzüntü yaşadı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

DHA