Polisin sır intiharı

İzmir'in Çeşme İlçesi’nde, başına dayadığı beylik tabancasının tetiğini çeken 13 yıllık polis memuru 37 yaşındaki Erol Benzer, kaldırıldığı hastanede öldü.

Polisin sır intiharı
06 Temmuz 2013 Cumartesi 12:18 tarihinde eklendi, 1.193 kez okundu.
Polis Benzer’in, intihar etmeden önce internette sosyal paylaşım sitesindeki sayfasına 'İzmir-Çeşme Adliye önünde kendimi şehit ediyorum' ifadelerinin de yer aldığı bir yazdığı ortaya çıktı.
 
Kadrosu Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekiplerinde bulunan evli ve 1 çocuk babası polis memuru Erol Benzer, bugün saat 09.00 sıralarında, geçici olarak görevlendirildiği Çeşme Adliyesi önünde başına dayadığı beylik tabancasının tetiğini çekti. Erol Benzer kanlar içinde yere yığılırken, silah sesine koşan çevredekilerin haber vermesi üzerine gelen polislerin çağırdığı 112 Acil Servis ekipleri, olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı. Durumu ağır olan Benzer daha sonra Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans helikopterle İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan Erol Benzer, doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Benzer’in ölüm haberi yakınlarını ve meslektaşlarını üzüntüye boğdu.
 
Ailevi sorunları nedeniyle eşi ile 3 aydan bu yana ayrı yaşadığı söylenen polis Erol Benzer'in intihar etmeden kısa süre önce internetteki sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan meslektaşlarına hitaben, şunları yazdığı görüldü:
 
"Polisin de adalete, insan gibi yaşamaya ve insan gibi çalışmaya hakkı olduğunun farkına varılması ve 'Demokrasi adına daha fazla polis yaşamına son vermesin, bu son olsun' diye İzmir- Çeşme Adliye önünde kendimi şehit ediyorum. Umarım işe yarar, sesimiz duyulur, siz geride kalan meslektaşlarım hak ettiği özlük haklarına ve insan hakları ile insani koşullarda yaşayıp çalışma şartlarına kavuşursunuz! Geride bıraktığım 71 yaşındaki annemi oğulsuz, 9 yaşında zaten annesiz büyüyen oğlumu bir de babasız, ailemi sevenlerimi ve sevdiklerimi bensiz bıraktığım için üzgünüm, Ancak meslektaşlarımın geride bıraktığım emanetlerime sahip çıkacaklarından da şüphem yoktur."