Polisler kampanya başlattı

AK Parti Hayat Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nun oğlunun, Dörtyol Emniyet Müdürlüğü polislerini sıraya dizmesi ve tartıştığı polisi teşhis etmesine tepkiler sürüyor

Polisler kampanya başlattı
28 Temmuz 2012 Cumartesi 14:28 tarihinde eklendi, 1.430 kez okundu.

 

İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün kantin işletmesini Mayıs ayında ihaleyle Ak Parti İl Genel Meclisi üyesi Hasan Uzun’un oğlu Ak Parti Gençlik Kolları üyesi Ömer Uzun kazandı. Ömer Uzun, 29 Haziran’da kantine gelip tost isteyen polis memuru Alper Atilla’ya o anda malzeme olmadığını ve tostu yapmayacağını söyleyince tartışma çıktı.


 
İddiaya göre Ömer Uzun, polis Alper Atilla’ya üniformasını çıkarmasını söyledi ve kendisini sürdürmekle tehdit etti. Ardından da arkadaşı olan Ak Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu’nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu’nu olaya müdahale etmesi için Emniyet Müdürlüğü’ne çağırdı.
 
KÜFÜR BİLE EDİLSE SESİNİZİ ÇIKARTMAYIN
 
Kağan Türkoğlu, babasının danışmanı Fehmi Rigan’ı da yanına alarak ilçe emniyet müdürlüğüne gitti. İddiaya göre milletvekili oğlu Türkoğlu ve danışmanı Rigan, Emniyet Müdürlüğü bahçesinde polisleri tehdit etti.
 
SIRAYA DİZİLDİLER
 
Bu sırada olaya müdahale eden Komiser Yardımcısı Murat Emer, “Burası emniyet müdürlüğü, tüm insanların olduğu gibi Ömer Uzun’un da hayatını korumak ve güvenliğini sağlamak bizim görevimiz. Bu konuda endişe etmeyin” dedi. Bu kez Komiser Yardımcısı Emer ile polislere tehditlerini sürdüren Türkoğlu ve Rigan arasındaki tartışma neredeyse arbedeye dönüştü.
 
Ömer Uzun ve arkadaşı İstemi Kağan Türkoğlu’nun dövüldüklerini iddia etmeleri üzerine soruşturma başlatıldı. İlçe emniyet müdürlüğüne çağrılan Türkoğlu, arkadaşı Uzun ve danışman Rigan, önce vesikalık fotoğraflarından, sonra da karşılarında ellerine numaralı kağıtlar verilerek sıraya dizilip bekletilen polisler arasında Komiser Yardımcısı Murat Emer ile polis memuru Alper Atilla’yı teşhis etti. Komiser Yardımcısı Murat Emer önce açığa alındı, sonra da başka bir ilçeye atandı.
 
KAMPANYA BAŞLATTILAR
 
Meslektaşlarının maruz kaldığı muameleye tepki gösteren polisler de tepki kampanyası başlattı. Polisler ''Hepimiz 8 No'lu Murat Emer'iz! Alper Atilla'yız!'' kampanyasını sosyal paylaşım sitesi Twitter'da duyurdu, Facebook'ta hesap açtı.