Polisten Diyarbakırlılara iftar

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü kentte bir ilki gerçekleştirerek, Dağkapı Meydanı'nda yaklaşık 2 bin 500 kişiye iftar yemeği verdi.

02 Ağustos 2013 Cuma 22:13 tarihinde eklendi.
Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç, Diyarbakırlılara seslendiği konuşmasında, son yıllarda ülke ve bölgede sıkıntılar olduğunu belirterek, "Benim sizden bir istirhamım var. Artık bundan sonraki süreçte bizim inancımızda bunu gerektiriyor. Hayır kapılarımızı açık tutacağız. Şer kapılarımızı da sonuna kadar kilitleyeceğiz" dedi.
 
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü kentte bir ilki gerçekleştirerek Dağkapı Meydanı'nda 'Polis Halk Buluşması, İftar Yemeği' adı altında yaklaşık 2 bin 500 vatandaşa iftar yemeği verdi. Meydanın masalarla doldurulduğu iftar yemeğine Diyarbakırlılar büyük ilgi gösterirken, masaların dolması nedeniyle yer bulamayanlara meydanın yanındaki bir lokanta ayrıldı.

İftara, Ak Parti Diyarbakır milletvekilleri Oya Eronat, Mine Lök Beyaz, Vali Cahit Kıraç, Emniyet Müdürü Recep Güven katılırken, vatandaşlarla birlikte aynı masada oturdular. İftarda Türkçe, Kürtçe, Arapça ilahiler ile Kuran-ı Kerim okundu. Polisle ilk kez aynı masada kentin meydanında yemek yiyen vatandaşlar organizasyondan oldukça memnun olduklarını belirterek, davet karşısında önce şaşırdıklarını ardından çok mutlu olduklarını söyledi. Bu tür ortamların sürmesini isteyen vatandaşlar, polise teşekkür ederek, ilk kez böyle bir etkinlikle karşılaştıklarını ifade etti.
 
GÜVEN: ÇÖZÜM SÜRECİ DEVAM EDECEK VE TAÇLANACAKTIR
 
Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, iftar yemeğine katılan vatandaşların daveti şereflendirdiklerini söyledi. Güven, "Dağkapı Meydanı kardeşlik meydanı olsun diye uğraşıyoruz. Diyarbakır polis teşkilatı olarak bizler, Diyarbakır halkına hizmeti onur ve şeref saydık. Bunu sonuna kadar sürdüreceğimize yemin ediyoruz. Sizler bizi böyle destekledikçe bu huzur ortamı, çözüm süreci devam edecek ve taçlanacaktır inşallah.

Ramazanın bu güzel atmosferinde Allah'ın kulları olarak bir araya geldik, bu ülkenin insanları olarak bir araya geldik. Bizler kendimizi gurbette hissetmiyoruz, zaten bütün insanlar birlikteyiz. Hep beraber biz Kürdü'yle, Arabı'yla, Türkü'yle, Zazası'yla, Çerkezi'yle her milletten insan ile cennette buluşmayı orada bir olmayı Hz Muhammed Mustafa'nın sancağı altında toplanmayı arzu ediyoruz. Biz biriz, kardeşiz Allah birliğimiz daim etsin" dedi.
 
VALİ KIRAÇ, DİYARBAKIRLILARA SESLENDİ
 
Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç, emniyet teşkilatının ev sahipliğinde mübarek bir sofrada buluşulduğunu belirterek, "Gönül soframızı sizlerle paylaştırıyoruz" dedi.
 
İslam dinin gereğinin kardeşlikten geçtiğini sözlerine belirten Vali Kıraç, "Bizim inancımıza göre bir insana kötülük yapanın, bir insanı öldürenin bütün insanlığa kötülük yapmış, bütün insanlığı öldürmüş gibi olduğunu biliyoruz.

Yine biz şuan çok eminiz ki bizim inancımız iman etmedikçe kimse cennete gidemez. Biz birimizi sevmediğimiz sürece de iman etmiş sayılmazsınız, hadisi de önümüzde açık olarak duruyor. Biz bütün insanlığa hangi dilden, ırktan, cinsten, coğrafyadan olursa olsun bütün insanları sevmek, saymak mecburiyetindeyiz. Onlarla hukukumuzu iyi tutmak mecburiyetindeyiz" diye konuştu.
 
Diyarbakır halkına seslenen Vali Kıraç, "Binlerce yıldır bu coğrafyada bizim ecdadımız barış, kardeşlik, huzur içerisinde bugünlere geldi. Ama son yıllarda bölgemizde, ülkemizde bazı sıkıntılar var. Bunları da inşallah hep beraber bugünlerin yüzü suyu hürmetine atlatıyoruz.

Benim sizden bir istirhamım var. Artık bundan sonraki süreçte bizim inancımızda bunu gerektiriyor. Hayır kapılarımızı açık tutacağız. Şer kapılarımızı da sonuna kadar kilitleyeceğiz. Ve insanlarla huzurla, barışla, kardeşlikle sonuna kadar yaşayacağız" dedi.
 
Vali Kıraç'ın konuşmasına iftara katılan vatandaşlar alkışlayarak destek verdi.

DHA