Polisten ‘Eyvah! Dolandırıldım mı?’ projesi

Telefonla dolandırıcılık olaylarına karşı savaş başlatan Karacabey Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği (TDP) 8 vatandaşın dolandırılmasını engelleyerek, 76 bin liranın dolandırıcılara gönderilmesine engel oldu.

Polisten Eyvah! Dolandırıldım mı? projesi
20 Eylül 2014 Cumartesi 12:03 tarihinde eklendi.

Karacabey Belediyesi ve yerel basın kuruluşlarıyla işbirliği halinde çalışma başlatan Karacabey Emniyetinin projesi hakkında Kaymakam Ahmet Yurtseven ve İlçe Emniyet Müdürü Hacı Ömer Şen, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kaymakam Yurtseven, dolandırıcılık olaylarının arttığına dikkat çekerek bu husustaki bilgilendirme ve caydırıcı önlemlerin önemine vurgu yaptı.

Proje hakkında bilgiler veren İlçe Emniyet Müdürü Hacı Ömer Şen, “Genel güvenliğin sağlanması, suç işlenmeden önce önleyici tedbirlerin alınması, suç korkusunun azaltılması, vatandaşın polisin hizmetlerinden memnuniyeti temel önceliğimizdir. Bu anlayıştan hareketle, Karacabey İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği olarak suçla mücadelede dolandırıcılığı önlemek amacıyla “Eyvah! Dolandırıldım mı?“ projesi hazırlanmıştır.” dedi.

Proje kapsamında, artan telefonla dolandırıcılığa karşı ilçedeki tüm bankamatiklere, bankalara, resmi kurum ve kuruluşlara ve halkın yoğun olduğu yerlere uyarıcı afişler asıldığını belirten Şen, mahalle, kamu kurum ve kuruluş toplantıları ve hane ziyaretleri yapılarak, vatandaşları dolandırıcılık, sahte para ve falcılık konusunda bilgilendirilmeye başlandığını ifade etti.

Hedeflerini ‘dolandırıcılık olaylarını en aza indirmek, suçla mücadele de toplumum etkin katılımını sağlamak, suç korkusunu azaltmak, suçların önlenmesini ve suçlulara karşı daha hızlı ve etkin mücadelede edilmesini sağlamak’ olarak özetleyen İlçe Emniyet Müdürü Hacı Ömer Şen şunları söyledi; “Proje kapsamında bugüne kadar işyeri ve kamu kurum ve kuruluş ziyaretlerinde 5148 vatandaş telefon dolandırıcılık konusunda bilgilendirilmiştir. Ayrıca ilçemizde bankalarda görevli özel güvenlik personeli telefon dolandırıcılığı konusunda bilgilendirilmiş olup, 4 bankada meydana gelen 8 vatandaşın telefonla dolandırıcılık olayında dolandırıcılara 76 bin TL para yatırması engellenerek, vatandaşın mağdur olması engellenmiştir. Karacabey Belediye Başkanlığı ve Yerel Medya Kuruluşları ile de işbirliği yapılarak Eyvah! Dolandırıldım mı? Projesi başlatılmış yıl sonuna kadar da yürütülmesi planlanmıştır. Bu çalışmalarımızda bizlere destek veren Karacabey Belediye Başkanlığına ve yerel medya kuruluşlarımıza teşekkür ederiz.” 


CİHAN