Polisten sahte para uyarısı

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü ekipleri, büyük ve küçükbaş canlı hayvan satıcılarını yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde sahte para konusunda uyardı.

Polisten sahte para uyarısı
10 Ekim 2013 Perşembe 18:53 tarihinde eklendi.
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, kurbanlık satışlarının yapıldığı canlı hayvan pazarlarındaki hareketlilik arttı. Bunu fırsat bilen kalpazanlara karşı ise polisler vatandaşları uyarmaya devam ediyor.

Kahramanmaraş'ta canlı hayvan pazarlarını gezen Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, besicilere broşürler dağıtarak, sahte paranın farkını anlattı. Sahte ve gerçek parayı birbirinden ayırt etmenin püf noktaları anlatan TDP Şube Müdürü Adem Kayacı, şu uyarılarda bulundu:
 
"Kurban Bayramı arifesinde helalinden para kazanmaya çalışıyorsunuz. Büyük emekler vererek yetiştirdiğiniz hayvanları buraya getirerek bir hizmet veriyorsunuz. Bunun karşılığında da tabi emeğinizin karşılığını almak istersiniz.

Ama bazı uyanık geçinen sahtekarlar, dolandırıcılar bunları fırsat bilip sizi sahte parayla kandırmaya çalışabilirler. Buna karşı dikkatli olun. Biz zaten sürekli teyakkuz halindeyiz.

Ekiplerimiz güvenlik tedbirlerini alıyor. Siz de önlemlerinizi alın ve bu insanlara fırsat vermeyin. Herhangi bir aksaklıkta hemen 155'i arayarak yardım isteyin."
 
Uygulamadan memnun olduklarını belirten besiciler ise, polislere teşekkür etti.

DHA