Polonya'da bir ilk yaşandı, yarışı Hannes Arch kazandı

Gökyüzündeki kıyasıya mücadele bu kez 130 bin izleyicinin toplandığı Polonya'da yapıldı. Hannes Arch, Red Bull Air Race'in Gdynia'daki dördüncü ayağında galip gelerek şampiyonluk yarışında arayı açtı.

Polonyada bir ilk yaşandı, yarışı Hannes Arch kazandı
28 Temmuz 2014 Pazartesi 14:33 tarihinde eklendi.

Polonya'da ilk kez düzenlenen Red Bull Air Race yarışmasında Hannes Arch, 130 Bin kişilik dev bir seyirci topluluğunun önünde hünerini konuşturarak nefes kesen bir zafer kazandı.
Gdynia'daki yarışta Avusturyalı pilot Hannes Arch, Baltık Denizi'nin üzerine kurulmuş zorlu parkurda zekice uçuşlarla olağanüstü bir zafer kazandı.

Avrupa'da üst üste üçüncü galibiyetini elde eden Arch böylece Red Bull Air Race Dünya Şampiyonası'nda ikinci sıradaki İngiliz pilot Paul Bonhomme arasındaki farkı 13 puana çıkarmış oldu. İngiliz Nigel Lamb ikinci geldiği dördüncü ayakta Avustralyalı Matt Hall üçüncü oldu.

MXS-R uçak kullanan iki pilot mükemmel performanslar sergiledi. Dünyanın en hızlı motor sporları serisinin Polonya'da düzenlenen ilk yarışında pilotlar, kumsallardan izleyen seyircileri kendilerine hayran bıraktı.

İlk kez 2008'de şampiyon olan Arch, sekiz yarışlık sezonun ortasında 42 puana ulaştı. Son şampiyon İngiliz Paul Bonhomme Super 8 raundunda nadiren aldığı cezalardan birini alıp yarış dışı kaldı ve üst üste ikinci kez beşinciliğe razı olarak 29 puanla Arch'ın daha da gerisine düştü. Sıralama turunda Bonhomme ve Lamb'in gerisinde kalan Arch, 270 derecelik zorlu 'Deniz Duvarı' dönüşünü, bulduğu yeni bir çizgiyle diğer bütün pilotlardan hızlı geçmeyi başardı. Arch, 1.09.895'lik süre elde ederken Lamb 1.11.306 süreyle ikinci, Hall ise 1.11.538 süreyle üçüncü oldu.

Alıştırma ve sıralama turlarında bocalayan Arch, yaptığı açıklamada iddialı ifadeler kullanırken, "Avlanan değil, avcı olmayı tercih ederim. Avcı olmak benim tarzıma daha iyi uyuyor ama artık herkesin avlamaya çalıştığı yarışmacı olmaya da alışmam gerekecek." diye konuştu.

Arch, Gdynia'da düzenlenen yarışta galip gelerek Hırvatistan'ın Rovinj kentindeki zaferinden sonra 2014'te ikinci zaferini kazanmış oldu. 2010'da Almanya'nın Lausitz kentindeki yarıştan bu yana Avrupa'da üçüncü yarışını kazanan Arch, Abu Dabi'de ve Malezya'nın Putrajaya kentinde düzenlenen son yarışta Lamb'in ardından ikinciliği elde etmişti.

Bonhomme ise 25 metrelik hava geçitlerinden birinin içinden aşırı yüksek uçtuğu için iki saniyelik ceza alarak büyük bir hayal kırıklığına uğradı. Bu tartışmalı ceza kararı, Ağustos'ta İngiltere'nin Ascot kentinde gerçekleştirilecek bir sonraki durak öncesinde Bonhomme'un kazanma umutlarını azalttı.

Bonhomme, oturduğu yerden kurallara uygun uçtuğunu gördüğünü belirterek, Gdynia'da beşinci olmasının şampiyonluk umudunu azalttığının apaçık ortada olduğunu söyledi. Bonhomme, "Eğer şüpheli bir durumda aleyhime karar vermişlerse bayağı sinirleneceğim." şeklinde konuştu.

Yapılan yarışlar sonunda sıralama ise şöyle oluştu:
1. Hannes Arch (Avusturya), 2. Nigel Lamb (İngiltere), 3. Matt Hall (Avustralya), 4. Kirby Chambliss (ABD), 5. Paul Bonhomme (İngiltere), 6. Nicolas Ivanoff (Fransa), 7. Peter Besenyei (Macaristan), 8. Pete McLeod (Kanada), 9. Michael Goulian (ABD), 10. Martin Sonka (Çek Cumhuriyeti), 11. Matthias Dolderer (Almanya), 12. Yoshihide Muroya (Japonya)

Dünya Şampiyonası: 1. Arch 42 puan, 2. Bonhomme 29, 3. Lamb 26, 4. Hall 21, 5. McLeod 18, 6. Ivanoff 8, 7. Sonka 8, 8. Muroya 7, 9. Chambliss 5, 10. Dolderer 4, 11. Besenyei 4, 12 Goulian 0


CİHAN