Portakal suyu gribin panzehiri

Kış aylarında soğuk algınlığı ve gribin arttığını belirten uzmanlar, bu tür üst solunum yolu hastalıklarından korunmak için içinde bol miktarda C vitamini bulunan portakal suyunu tavsiye ediyor.

Portakal suyu gribin panzehiri
07 Ocak 2014 Salı 12:02 tarihinde eklendi.

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, "Soğuk kış günlerinde vücudun direncini artırmak için içeriğinde bol miktarda vitamin olan meyve sularının tüketilmeli." dedi. Bu tür hastalıklardan korunmak için çeşitli tavsiyelerde bulunan İnanç, "Vücutta yapımı mümkün olmayan ve dışarıdan alınan besinlerle vücuda giren C vitamininin azalmasıyla özellikle gribal hastalıklara davetiye çıkarılıyor. Potasyum, folat, B1, B2, B6 vitaminleri ve çeşitli mineralleri içeren portakal suyunun soğuklarla birlikte azalan enerjinin ve sürekli yorgunluk hissinin giderilmesi için tüketilmesi gerekli. Her gün portakal suyunun tüketilmesi halinde kişi hastalıktan korunabilir." ifadelerini kullandı.

Bir bardak portakal suyunun günlük C vitamini ihtiyacını karşılamaya yettiğini belirten İnanç, yetişkin bir insanın günlük ortalama 60 mg civarında C vitaminine ihtiyacı olduğunu söyledi.


CİHAN