Portekiz ateşle oynuyor

Gruptaki 5'inci maçlara lider Rusya'nın 5 puan gerisinde Portekiz, averajla gerisinde bulunduğu İsrail karşısında 1 puana razı oldu ve Brezilya şansını ateşe attı.

Portekiz ateşle oynuyor
22 Mart 2013 Cuma 17:55 tarihinde eklendi, 1.073 kez okundu.

 

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri F Grubu'nda İsrail'e konuk olan Portekiz, 3-3'lük skorla 1 puan alabildi. Fenerbahçe forması giyen Raul Meireles, 90 dakika boyunca sahada kaldı. Hugo Almeida da 74'üncü dakikada oyuna girdi.
 
Maça Portekiz fırtına gibi başladı. Henüz 2'nci dakikada Miguel Veloso'un ortaladığı topa kafayı vuran Bruno Alves, takımını öne geirmeyi başardı: 0-1. 
 
Golün ardından da Portekiz'in baskısı devam etti. Coentrao, 5'te kaleyi yokladı ama Aouate'yi geçemedi. 18'de ise Veloso'nun şutu dışarı gitti. Bu dakikadan sonra İsrail oyuna dengeyi getirdi. 24'te Yuval Shpungin'in pasıyla buluşan Hemed, Rui Patricio'yu avlayarak skoru eşitledi: 1-1.
 
Skorun eşitlenmesinin ardından Portekiz'in atakları sürdü fakat konuk ekip pozisyona girmekte ciddi anlamda zorlandı. 44'te ise Hemed'in asisti sonucu topu ağlara göderen Ben Bassat, ilk yarının skorunu ilân etti: 2-1.
 
İkinci yarıda topa hükmeden taraf Portekiz olurken, ev sahibi de kontralar ile gol aradı. Nitekim 70'inci dakikada da Bibras Natcho'nun ortasına kafayı vuran Rami Gershon, skoru 3-1'e taşıdı. Fakat Portekiz, bu gole hemen yanıt verdi. 72'de Cristiano Ronaldo, topu Postiga ile buuşturdu ve tecrübeli golcü de farkı 1'e indirdi: 3-2.
 
Maçın son bölümünde Portekiz bütün riskleri aldı. 89'da da Coentrao'nun kafa vuruşu üst direkte patladı. Fakat Coentrao, uzatma dakikalarında ağları havalandırmayı başardı ve takımına 1 puan kazandırdı: 3-3.
 
İsrail ve Portekiz, bu beraberliğin ardından 8 puana yükseldi.
 
goal.com