Portekiz basını şaşkın

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Benfica'yı 1-0 mağlup etmesi, Portekiz basınında geniş yer buldu.

Portekiz basını şaşkın
26 Nisan 2013 Cuma 12:13 tarihinde eklendi, 1.731 kez okundu.

Portekiz'in Abola gazetesi, "Kartallar İstanbul'da tökezledi" başlığıyla verdiği haberde Benfica'nın ülkesine dezavantajla döndüğünü belirtti.


Gazete ayrıca, Benfica'nın Uruguaylı futbolcusu Maxi Pereira'nın, "Top kontrolünde yoksun kaldık ve iyi oynayamadık. Aradığımız sonuç bu değildi. Ancak önümüzde bir maç daha var. Rakibimiz iyi oynadı, ancak biz diğer maçlardaki kadar iyi değildik. Yaptığımız hatalarımızı düzeltmeliyiz" sözlerine yer verdi. Arjantinli futbolcu Eduardo Salvio da yaptığı açıklamada, hatalar yaptıklarını ancak yenilgiyi hak etmediklerini ifade ederek, "Benfica'nın Fenerbahçe'den daha güçlü olduğuna eminim. Bunu ikinci maçta taraftarlarımızla birlikte ispatlayacağız. İkinci maçın farklı olması için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi. Benfica'nın orta saha oyuncusu Andre Gomes ise şu ifadeleri kullandı:
 
"İstanbul'dan iyi bir sonuçla ayrılmak istiyorduk, fakat mümkün olmadı. İkinci maçta elimizden geleni yaparak, kazanmaya çalışacağız."
 
Record ise, Fenerbahçe'nin direklere takıldığını belirtirken, Benfica'nın umutlarının sürdüğünü yazdı.