Portekiz kapıyı araladı

Euro 2012 play off ilk maçlarında Bosna Hersek evinde Portekiz ile golsüz berabere kalırken, Çekler Sivok’un da gol kaydettiği maçta Karadağ’ı 2-0 ile geçti. İrlanda ise deplasmanda Estonya’yı 4-0 yendi

Portekiz kapıyı araladı
12 Kasım 2011 Cumartesi 09:56 tarihinde eklendi.

 

Euro 2012 play off maçında Bosna Hersek evinde konuk ettiği Portekiz ile 0-0 berabere kaldı. Bilino Polje Stadı’nda oynanan karşılaşmanın 17. dakikasında Ronaldo’nun şutunda kaleci Begovic başarılıydı. 40’ta Dzeko’nun çevirdiği topa ceza sahasında hiçbir Bosnalı dokunamadı ve ilk yarı golsüz sona erdi. 57’de Postiga vurdu. Top direği sıyırdı. 65’te Postiga yerini Hugo Almeida’ya bıraktı. 80’de ceza sahasına giren Bosnalı Ibisevic kaleci ile karşı karşıya vuruşunda top üstten auta gitti ve mücadele golsüz sona erdi.
 
Sivok attı,Çekler kazandı
Gecenin bir diğer play-off mücadelesinde Çek Cumhuriyeti kendi evinde Karadağ’ı ağırladı. İlk yarısı golsüz sona eren karşılaşmanın 63. dakikasında Pilar’ın golüyle öne geçen ev sahibi ekip Beşiktaşlı Tomas Sivok’un 90’da kaydettiği golle mücadeleden 2-0 galip ayrıldı ve finallere katılma yolunda dev bir adım attı. İrlanda ise gecenin flaş sonucuna imza attı. Elemelerin sürpriz takımı Estonya’yı 4-0 ile geçen İrlandalılar final kapısını ardına kadar araladı. Golleri 13’te Andrews, 67’de Walters, 71 ve 88’de penaltıdan Keane kaydetti.