Portekiz Vatandaşlığı Nasıl Alınır?

2017 Küresel Barış Endeksi’ne göre dünyanın en barışçıl ve güvenli üçüncü ülkesi olan Portekiz’de yaşam renkli sokakları, mimarisi, geleneksel fado müziği ile özgün ve canlıdır.

Portekiz Vatandaşlığı Nasıl Alınır?
11 Şubat 2019 Pazartesi 19:38 tarihinde eklendi, 2.631 kez okundu.

2017 Küresel Barış Endeksi’ne göre dünyanın en barışçıl ve güvenli üçüncü ülkesi olan Portekiz’de yaşam renkli sokakları, mimarisi, geleneksel fado müziği ile özgün ve canlıdır.
 

Son yıllarda bir çok teknoloji zirvesine ve fuarına ev sahipliği yapan başkent Lizbon, Avrupa’nın gelecekteki silikon vadisi olmaya aday gösterilmektedir. Lizbon, gayrimenkul yatırımının en değerli olduğu Avrupa şehirleri sıralamasında da 7. sırada yer almıştır. Lizbon’daki gayrimenkul yatırımlarından yıllık yüzde 3 ile 4 oranında getiri sağlanmakta olup, kira garantili bir çok proje bulunmaktadır
 

1991 yılından bu yana Schengen Bölgesi üyesi
 

Turizm 2016’da yüzde 11 büyüme kaydetmiştir. Portekiz’de 15 UNESCO Dünya Mirası Alanı bulunmaktadır. Yılın 300 günü güneşli geçen ve Avrupa’nın en eski ülkelerinden biri olan Portekiz, her yıl 13 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Porto şarabıyla dünyaca ünlüdür. Ülkenin gelişmiş bir sağlık organizasyonu bulunmaktadır. Yenilenebilir enerjide dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olan Portekiz enerji ihtiyacının yaklaşık yüzde 70’ini hidroelektrik, rüzgar ve güneş enerjisiyle karşılamaktadır.
 

1986 yılında Avrupa Birliği’ne katılan Portekiz 1991 yılından bu yana Schengen Bölgesi üyesidir. Başlıca ticaret ortaklarının İspanya, Almanya, Fransa ve Hollanda olduğu ülkeye gelen yabancı yatırımlarda önemli artış olmuştur. Portekiz’deki cazip yatırım alanlarının başında inşaat, turizm ve teknoloji gelmektedir. Portekiz 2016 -2017 Dünya Ekomomik Forumu Küresel Rekabet Edebilirlik Raporu’nda 46. sırada yer almıştır.
 

Portekiz Vatandaşlığı (Golden Visa) ve Oturma İzni Başvuru Koşulları
 

  • Portekiz’de € 500,000 değerinde yapılan gayrimenkul yatırımı Portekiz’de oturma ve çalışma izninin yanı sıra eğitim görme ve Schengen ülkelerinde serbest dolaşım hakkı tanır.
  • Minimum yatırım tutarı olan € 500,000’yu karşılamak kaydıyla birden fazla gayrimenkul yatırımı yapılabilir.
  • Yatırım şekli konut ya da ticari olarak seçilebilir, satın alındıktan sonra kiralanabilir.
  • Yatırımın yapıldığı ilk yılın sadece 7 günü Portekiz’de geçirilmelidir. İlk ve üçüncü yılın sonunda 2’şer yıllık dönemlerde oturma izni uzatma başvurusu yapılır. Bu sürede en az 14 günlük sürelerle Portekiz’de bulunulması şartı vardır.
  • 5 yıl içinde toplam 35 gün Portekiz’de geçirilerek ömür boyu geçerli daimi oturum iznine sahip olunmaktadır.
  • Daimi oturum iznini aldıktan tam 1 yıl sonra Portekiz vatandaşlığına başvurulabilmektedir.
  • Başvuru kapsamında temel düzeyde Portekizce bilmek şartı bulunmaktadır.
     

Portekiz Golden Visa programıAB üyesi olmayan yatırımcılara ve ailelerine € 500,000 değerinde gayrimenkul satın alarak Avrupa’da yaşama imkanı veriyor. Yılın sadece 7 gününü Portekiz’de geçirerek 6 yılın sonunda Portekiz Vatandaşlığı alarak Avrupa Birliği pasaportuna sahip olabilirsiniz.
 

2011 yılında kurulan Yeni Bir Hayat şahıslara yönelik global yatırım planlaması alanında hizmet vermekte,  yatırım yoluyla dünya vatandaşlığı, daimi oturum programları, uluslararası gayrimenkul yatırımları,  varlık yönetimi ve uluslararası şirket kurulum alanlarına odaklanmaktadır. Terranova Global, Londra ve Malta ofisleri ile uluslararası yatırımcılara dünyanın seçkin ülkeleri ve Türkiye’deki bireysel yatırım seçenekleri hakkında danışmanlık vermektedir.
 

Alternatif: Malta Vatandaşlığı
 

Malta pasaportu dünyada en prestijli ilk 12 pasaport arasında sayılmaktadır. Malta vatandaşları Avrupa Birliği ülkelerinde serbest dolaşım, yerleşim, çalışma ve iş kurmanın yanı sıra eğitim ve sağlık gibi tüm sosyal haklardan yararlanma imkanı sunar.
 

Malta Yatırımcı Programı, size ve ailenize Malta’da yaşama veya iş kurma şartı koymadan 12 ayda Avrupa Birliği pasaportu elde etme imkanı sunuyor. Malta hükümetine yapacağınız 650.000 Euro tutarında katkı ve bir kaç ek koşul dahilinde Avrupa’daki iş fırsatlarından yararlanabilir, eğitim ve sağlık gibi tüm sosyal haklara da sahip olabilirsiniz.