Portekiz'de Manchester'a ırkçı saldırı

UEFA Avrupa Liginde Porto’ya konuk olan Manchester City sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrılırken, Balotelli ve Yaya Toure ırkçı tezahüratlara maruz kaldıklarını söyledi

Portekizde Manchestera ırkçı saldırı
17 Şubat 2012 Cuma 10:25 tarihinde eklendi.

 

Balotelli ilk yarıdan itibaren Porto taraftarının maymun sesleriyle kendisine ırkçı tezahüratlarda bulunduğunu söylerken, Yaya Toure de benzer sesler duyduğunu doğruladı.
 
Özellikle Toure’nin maçın hakemi Cüneyt Çakır'a bir pozisyonda itiraz etmesi üzerine benzer tepkiler veren Porto taraftarı hakkında, Manchester City Kulübü UEFA’ya gitme kararı aldı.
 
Yaya Toure’nin kardeşi Kolo Toure ise yaptığı açıklamada, "Premier Ligde oynamamızın en büyük nedeni bu. Orada böyle şeyleri duyamazsınız. Yabancı ülkelerde siyahî oyuncuları sevmiyor olabilirler ancak gelecekte fikirlerini değiştireceklerini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
 
Balotelli'ye de övgüler yağdıran Toure, "Mario bu gibi durumlarda artık kendini kontrol edebiliyor ve bu takım için çok önemli işler yapıyor” dedi.
 
Manchester City yetkilileri, UEFA'nın maç delegesine ırkçı saldırıyla ilgili şikâyette bulunacaklarını söyledi. Irkçılık konusunda oldukça hassas olan UEFA, yasal başvurunun yapılmasının ardından harekete geçerek konuyla ilgili bir soruşturma başlatacak.