Postacılar, kavurucu sıcakta yarıştı

43. Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması’nın Adana ayağı yapıldı. 30 derecenin üzerinde bir sıcakta Merkez Park’ta yapılan seçmelere Mersin, Kahramanmaraş ve Adana’dan 12’si kadın 46 yarışmacı katıldı.

Postacılar, kavurucu sıcakta yarıştı
16 Nisan 2014 Çarşamba 17:34 tarihinde eklendi.

Postacılar, Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması’nda mücadele etmek için yarıştı. İlginçler görüntülerin oluştuğu yarışmada erkekler 10 kilometre, kadınlar ise 5 kilometrelik parkurda en önde gelebilmek için mücadele etti. Sıcak hava nedeniyle yarışmacıların ardından ambulans takip ederken, yarışmacılara sık sık su takviyesinde bulunuldu. Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş yarışmasının 1972 yılından beri yapıldığını söyleyen Adana PTT Başmüdürü Mehmet Kani Gümüşoğlu, PTT’nin de yarışmaya 1981’de katıldığını ifade etti. Adana seçmelerine Mersin, Kahramanmaraş ve Adana’dan 12’si kadın 46 postacının katıldığını vurgulayan Gümüşoğlu, burada dereceye girenlerin Türkiye seçmelerine katılacağını anlattı. Gümüşoğlu, Türkiye derecesi elde eden postacıların da daha sonra Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması’nda Türkiye’yi temsil edeceğini ifade etti.

Bu arada yarışmada erkekler kategorisinde Adana’dan Mustafa Köse birinci, Kahramanmaraş’tan İbrahim Kılınç ikinci, Mersin’den Ali Rıza Kara ise üçüncü oldu. Kadınlar kategorisinde ise Adana’dan Meryem Özlüer birinci, Mersin’den Işılay Küp ikinci, Kahramanmaraş’tan Feride Kurnaz da üçüncülüğü elde etti.


CİHAN