Potada final heyecanı başlıyor

Beko Basketbol Ligi'nde 2011-2012 sezonu şampiyonunun belirleneceği Anadolu Efes ile Beşiktaş Milangaz arasındaki play-off final serisinin ilk maçı yarın yapılacak.

Potada final heyecanı başlıyor
28 Mayıs 2012 Pazartesi 11:06 tarihinde eklendi.

 

Kazanılmış 4 maç üzerinden oynanacak ve 0-0 eşitlikle başlayacak serinin ilk 2 maçına, normal sezonu rakibine göre üstte tamamlayan Anadolu Efes ev sahipliği yapacak. Serinin ilk maçı yarın Sinan Erdem Spor Salonu'nda saat 19.00'da oynanacak. İkinci maç da aynı salonda ve aynı saatte 31 Mayıs Perşembe günü yapılacak. 
     
Seride daha sonraki 2 maç ise, 3 Haziran Pazar ve 5 Haziran Salı günü Beşiktaş Milangaz'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Play-off yarı final serisinde Galatasaray Medical Park'a karşı maçlarını Sinan Erdem Spor Salonu'nda büyük taraftar desteği altında oynayan siyah-beyazlı ekip, finalde ev sahibi takım sıfatıyla ilk 2 maçını, bu salonun başka bir etkinlik için tahsisi nedeniyle Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapacak. 
     
Play-off final serisinde ilk 4 maçta şampiyon belirlenemezse, gerekirse 5. maç 8 Haziran Cuma, 6. maç 11 Haziran Pazartesi, 7. maç ise 14 Haziran Perşembe günü oynanacak. 
     
Karşılaşmalar Lig TV 3'ten canlı olarak yayınlanacak. 
     
-Final yolculuğu- 
     
Ligde normal sezonu 24 galibiyet, 6 yenilgiyle üçüncü sırada tamamlayan Anadolu Efes, play-off çeyrek finalinde Pınar Karşıyaka'yı 2-0'la geçerken, yarı finalde karşılaştığı Banvit karşısında seriyi 3-2 ile geçerek adını finale yazdırdı. 
     
Normal sezonu 22 galibiyet, 8 yenilgiyle dördüncü tamamlayan Beşiktaş Milangaz ise play-off çeyrek finalinde Fenerbahçe Ülker'i 2-0 ile geçti, yarı finalde de diğer ezeli rakibi Galatasaray Medical Park'ı 3-1'le saf dışı bırakma başarısı gösterdi. 
     
7 yıl sonra gelen rövanş- 
     
Beko Basketbol Ligi play-off final serisinde karşılaşacak Anadolu Efes ile Beşiktaş Milangaz, 7 yıl sonra finalde birbirlerine rakip oldu. 
     
İki takım, 2004-2005 sezonunda final serisinde karşı karşıya gelmiş, o zamanki adıyla ''Efes Pilsen'', seride Beşiktaş'a galibiyet sayısında 4-1 üstünlük kurarak şampiyonluğa ulaşmıştı. 
     
Anadolu Efes'in 13, Beşiktaş'ın sadece 1 şampiyonluğu var- 
     
Beko Basketbol Ligi'nin en çok şampiyonluk yaşayan takımı olan Anadolu Efes, Beşiktaş Milangaz karşısında 14. şampiyonluğuna ulaşmaya çalışacak. 
     
İlki 1982-1983, sonuncusu ise 2008-2009 sezonunda olmak üzere bugüne dek 13 kez şampiyon olan lacivert-beyazlılar, 2 sezon aradan sonra, 14. şampiyonluk için mücadele edecek. 
     
Beşiktaş Milangaz ise tam 37 yıl aradan sonra basketbolda şampiyonluk sevinci yaşamak istiyor. 
     
Ligdeki ilk ve tek şampiyonluğunu 1974-1975 sezonunda yaşayan siyah-beyazlılar, Türkiye Kupası ve FIBA EuroChallenge Kupası'nı kazandığı bu sezonu, lig şampiyonluğu ile de taçlandırarak, 37 yıllık hasretine son vermek amacında. 
     
     -Maç programı- 
     
     Anadolu Efes ile Beşiktaş Milangaz arasındaki play-off final serisinin maç programı şöyle: 
     Yarın: 
     19.00 Anadolu Efes-Beşiktaş Milangaz (Sinan Erdem) 
     31 Mayıs Perşembe: 
     19.00 Anadolu Efes-Beşiktaş Milangaz (Sinan Erdem) 
     3 Haziran Pazar: 
     17.00 Beşiktaş Milangaz-Anadolu Efes (Abdi İpekçi) 
     5 Haziran Salı: 
     20.00 Beşiktaş Milangaz-Anadolu Efes (Abdi İpekçi) 
     
     Gerekirse (Maç saatleri daha sonra belirlenecek) 
     8 Haziran Cuma: 
     Anadolu Efes-Beşiktaş Milangaz 
     11 Haziran Pazartesi: 
     Beşiktaş Milangaz-Anadolu Efes 
     14 Haziran Perşembe: 
     Anadolu Efes-Beşiktaş Milangaz