Potanın kraliçesi Aslan

Galatasaray Medical Park, Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası finalinde Tarsus Belediyesi’ni 68-53 mağlup ederek kupayı 8. kez müzesine götürdü.

Potanın kraliçesi Aslan
14 Mart 2011 Pazartesi 20:31 tarihinde eklendi, 1.096 kez okundu.

 

Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası finalinde Galatasaray Medical Park ile Tarsus Belediyesi, Gaziantep’te karşı karşıya geldi.
 
Galatasaray Medical Park, ABD’li oyuncusu Fowles’ın yıldızlaştığı maçta Tarsus Belediyesi’ni 68-53 yenerek 8. kez mutlu sona ulaştı.
 
Karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmanın ilk 5 dakikası 8-8 eşitlikle geçildi. Işıl Alben’le oyuna ağırlığını koyan Galatasaray, ilk çeyreğin son 1.5 dakikasına 16-10 üstün girdi ve çeyreği de 23-16 önde kapattı.
İkinci çeyreğe Fowles’ın basketiyle başlayan sarı kırmızılılar, farkı 9 sayıya kadar çıkardı. Ancak oyundan kopmayan Tarsus Belediyesi, farkı 3 sayıya kadar indirmeyi başardı ve soyunma odasına 35-32 geride gitti.
 
Karşılaşmanın ikinci devresi de karşılıklı basketlerle başladı. Fowles’ın bulduğu basketlerle ipleri yeniden ele alan Galatasaray, 3. çeyreğin bitimine 3 dakika 40 saniye kala farkı çift hanelere taşıdı: 48-38. Farkı açmaya devam eden sarı kırmızılılar, son çeyreğe de 52-41 önde başladı.  
 
Son çeyreğe de etkili başlayan Galatasaray, bulduğu kolay sayılarla farkı açmaya devam etti ve ilk 4 dakika içinde farkı 14 sayıya çıkarttı. Kalan sürede oyundan kopan rakibi karşısında rahat bir oyun sergileyen sarı kırmızılılar, salondan 68-53 galip ayrıldı.
 
Galatasaray'da Fowles 26 sayı -11 ribaundla maça damga vuran isim olurken, Augustus 8 sayı - 8 ribaund - 2 asistle, Catchings de 11 sayı - 6 ribaundla galibiyette büyük pay sahibi oldu.
 
Final karşılaşmasının yıldız oyuncusu Galatasaray Medical Park'tan Sylvia Shaqueria Fowles seçildi.
Karşılaşma sonunda takımlara kupa ve madalyaları verildi. Galatasaray Medical Park oyuncuları ve teknik ekibi, karşılaşma sonrasında büyük mutluluk yaşadı ve şampiyonluğu taraftarlarıyla da kutladı. 
 
GALATASARAY 8. KEZ MUTLU SONA ULAŞTI
Galatasaray Medical Park, tarihinde 8. kez kupanın sahibi oldu.
 
Sarı-kırmızılılar geçen sezonun ardından bu sezon da kupayı kazanarak üst üste ikinci kez kupaya ulaştı.
 
İlk kez 1992-1993 sezonunda düzenlenen kupayı müzesine götüren ve arka arkaya 6 kez Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşayan sarı-kırmızılılar, bu kupayı en fazla kazanan 2. takım durumunda bulunuyor.
 
Geçen sezon ezeli rakibi Fenerbahçe'yi (9 kez kazandı) finalde yenerek 12 yıllık kupa hasretine son veren Galatasaray Medical Park, uzun süren hasretin ardından bu sezon da kupayı kimseye bırakmadı. 
 
NTVSpor