Poyrazköy Davası'nda evlilik teklifi

''Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat'' davasının 20. duruşmasında, sanık avukatlarından Hüseyin Ersöz, duruşmayı izleyen televizyon muhabiri Yeşim Kam'a evlilik teklifinde bulundu.

Poyrazköy Davasında evlilik teklifi
02 Mayıs 2012 Çarşamba 14:01 tarihinde eklendi, 2.504 kez okundu.

 

''Kafes eylem planı'', ''Amirallere suikast'', ''Gölcük'te ele geçirilen belgeler'' ile ''ÇYDD ve ÇEV yöneticileri hakkındaki iddialar''a ilişkin dosyaların birleştiği 11'i tutuklu 85 sanıklı ''Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat'' davasının 20. duruşmasında, sanık avukatlarından Hüseyin Ersöz, duruşmayı izleyen televizyon muhabiri Yeşim Kam'a evlilik teklifinde bulundu. 
     
Duruşma salonundaki sanık ve sanık yakınları ile mahkeme heyetinin bu teklifi alkışlarla tebrik etmesinin ardından, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu da avukat Ersöz'ün ''evlilik'' talebine ilişkin, tebessümle ''Bu talebiniz kabul edildi'' ifadesini kullandı. 
     
İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmada, tanık anlatımlarından sonra söz alan tutuklu sanıklardan emekli Binbaşı Levent Bektaş'ın avukatı Hüseyin Ersöz, bir talebinin olduğunu belirterek, şöyle konuştu: 
   
 ''Bir avukatın kendini en rahat hissettiği ve kolaylıkla ifade edebildiği yer, mahkemeler. Ancak bu kez mahkemenizden değil, başka birinden olacak bu talebim. Mahkeme salonları çoğu kez hüznün hüküm sürdüğü, gözü yaşlı annelerin, eşlerin ve çocukların duygusal anlarına şahit olduğumuz yerler. Ancak zaman zaman içimizdeki umudu yeşerten anlar da olmuyor değil. İşte talebim bu umudu yeşertecek bir konuya ilişkin. Ancak kendisinin hükümle beraber değil, bir ara kararla bu talebimi karara bağlamasını talep ediyorum. Sayın başkan, müsaadenizle şu an duruşma salonunda bulunan CNN Türk muhabiri Yeşim Kam hanımefendiye evlenme teklif ediyorum.'' 
     
Ersöz'ün bu teklifini dile getirmesinin ardından duruşmayı ayakta izleyen CNN Türk muhabiri Yeşim Kam, duygusal anlar yaşayarak gözyaşı döktü. 
     
Mahkeme heyeti ve salonda bulunan sanık ve sanık yakınları da, Ersöz'ün evlilik teklifine ilişkin alkışlı tebrikte bulundu. 
   
 Mahkeme heyeti başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu da, evlilik teklifine ilişkin tebessüm ederek, ''Bu talebiniz kabul edildi'' şeklinde konuştu. 
     
'Duyduğum andan itibaren duvar dibine çöktüm''- 
     
 Duruşmaya ara verilmesinin ardından avukat Ersöz ve evlilik teklif ettiği kız arkadaşı Yeşim Kam, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi önünde bir araya gelerek gazetecilere fotoğraf çektirdi. 
     
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hüseyin Ersöz, mahkemelerin, avukatların kendilerini en iyi ifade edebildiği yerler olduğunu belirterek, ''Ben de 'kendimi en iyi burada ifade ederim' diye düşündüm. Bu nedenle teklifimi burada ilettim Yeşim Hanım'a. Tabii ki burada Mahkeme Başkanı'na da teşekkür etmek lazım. Kendisinin bu konuda anlayış göstermesi benim için de önemli. Talep Mahkeme Başkanı tarafından kabul edildi ama henüz Yeşil Hanım'dan bir cevap alamadık'' dedi. 
     
Yeşim Kam da, ''Teklife 'evet' diyecek misiniz-'' sorusuna karşılık, ''Aşağı yukarı 4 yıl oldu. 4 yılın sonunda birbirimizi tanıyabildik. Açıkçası sürpriz, beklemiyordum. Çok sürpriz yapan biri olduğuna da inanmıyordum. Ama an itibariyle gerçekten, duyduğum andan itibaren duvar dibinde çöktüm. Böyle bir şeyi hiç beklemiyordum'' dedi. 
     
Gazetecilerin, ''Evet mi, hayır mı-'' diye yeniden sorduğu Kam, Hüseyin Ersöz'ün, ''tek taşım da çantamda'' demesi üzerine, ''Tabii tek taşın yanında sertifikası çıkarsa, gördüğüm zaman problem çıkmazsa 'evet' tabii'' diye konuştu. 
     
Ersöz ve Kam, duruşma salonundan çıkan meslektaşları ve sanık yakınlarının tebriklerini de kabul etti. 
     
Duruşmaya öğle arası verildi.