Pozantı Cezaevi sabıkalı çıktı

Tutuklu ve hükümlü çocuklara işkence ve cinsel taciz iddialarıyla gündeme gelen Pozantı Cezaevi'nin sabıkalı olduğu ortaya çıktı

Pozantı Cezaevi sabıkalı çıktı
02 Mart 2012 Cuma 09:57 tarihinde eklendi, 2.082 kez okundu.

 

Adana’nın Pozantı İlçesi’ndeki M Tipi Çocuk ve Genç Islahevi, tutuklu ve hükümlü çocuklara cinsel taciz ve işkence iddialarıyla çalkalanırken Pozantı cezaevinin ‘sabıkalı’ olduğu ortaya çıktı.

3 yıl önce 16 yaşındaki yasin akyüz, cezaevinde kemerle boğularak öldürülmüş, katil zanlısı 2 çocuk 24’er yıl, 5 çocuk ise 18’er yıl hapse mahkûm olmuştu. 7 gardiyan hakkında da dava açılmıştı. 
 
Mersin’de uyuşturucu satıcısı olduğu iddiasıyla tutuklanan yasin akyüz, kaldığı Pozantı Cezaevi’nde 15 ağustos 2009’da ranzasında öldürülmüş olarak bulundu. aynı koğuşta kalan 16 ila 17 yaşlarındaki 13 gencin, oyun oynadıkları ton balığı kutusunu yerden alma yüzünden akyüz’ü önce dövdüğü, ardından da, üzerinde zıplayıp kemerle boğazını sıkarak öldürdüğü ortaya çıktı.

Tarsus Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanıklardan H.A. ile M.E.Y. 24’er yıl, K.Ş., V.D., O.B., M.K. ve F.E. 18’er yıl hapis cezasına çarptırıldı. ‘Cinayet suçunu cezaevi görevlilerine bildirmedikleri’ iddia edilen 6 sanık ise 8’er ay ha pis cezasına mahkûm edildi. Bu arada, olay gecesi nöbetçi olan ve cinayetin işlendiği koğuşta kontrol yapmadıkları iddia edilen 7 infaz koruma memuru hakkında dava açıldı. Memurların, 6 aydan 2 yıla kadar hapis ile cezalandırılmaları talep ediliyor.
 
MÜDÜR VE YARDIMCISI AÇIĞA ALINABİLİR
Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Mustafa Onuk ile Müsteşar Yardımcısı Sefa Mermerci, dün Pozantı Cezaevi’nde incelemelerde bulundu. Müfettişler de iki gün içinde cezaevindeki 30’u aşkın çocukla konuştu. Çocuklara karşı kötü muamele ve taciz iddialarından sorumlu tutulan Pozantı Cezaevi Müdürü’nün ve ikinci müdürün, soruşturma sonuçlanana kadar işten el çektirilmelerine karar verilmesi bekleniyor. Öte yandan, şikâyetçi çocuk sayısı ise 7’den 8’e çıktı. 16 yaşındaki N.S. cezaevinde taciz ve dayak ol du ğu nu, ken - di si nin “Te rö rist sin” di ye to kat lan dı ğı nı, mü dü rün eli ni uza tıp öpmesini istediğini savundu.

Habertürk