Pozantı'da 2B tapuları verilmeye başlandı

Adana'nın Pozantı ilçesinde kaymakamlık binasında düzenlenen törenle 2B başvurusu yapan vatandaşlara tapuları verildi.

20 Nisan 2013 Cumartesi 16:00 tarihinde eklendi.

 

Kamuoyunda 2-B olarak bilenen 6292 Sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi İle Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkındaki Kanun gereğince yükümlülüklerini yerine getirenlere ilk tapuları verildi. 
 
Adana genelinde en fazla 2- B alanına sahip olan Pozantı ve Akçatekir’de ilk tapular sembolik olarak bazı hak sahiplerine takdim edildi. Kaymakam Kürşad Özdemir,  2-B arazilerinin tapulu hale getirilmesinin çok önemli bir devlet politikası olduğunu kaydetti. Tapuların verilmeye başlanmasıyla yıllardır devam edegelen çok önemli bir sorunun vatandaşlar lehine çözüldüğünü dile getiren Kaymakam Özdemir, Adana genelinde 2-B alanlarıyla ilgili en sorunlu ilçenin Pozantı olduğunu belirterek,  bunun çözümlenmesinin önemli bir gelişme olduğunu ifade etti. 
 
Malmüdür Vekili Sefa Erişen ise “Kanun öncesi güncelleme listeleri veya kadastro tutanaklarına göre 2- B kullanıcısı olduğu tespit edilen vatandaşlarımızın göstermiş oldukları ilgi sonucu ilçemizde satış ve iade başvuru oranı yüzde 81,6 olarak gerçekleşmiştir. Bu oran defterdarlığımızın belirlemiş olduğu hedefin de üzerindedir. Hak sahibi ve satın alma başvurusu yapmış vatandaşlarımıza satın almak istedikleri taşınmaza ait tebligatlar taahhütlü olarak gönderilmeye başlamıştır. Tebligatları alan vatandaşlarımızın tebliğ tarihinden itibaren üç ay içerisinde taşınmaz bedellerini yatırarak yasal yükümlülüklerini yerine getirmeleri gerekmektedir." 
 
Konuşmaların ardından Kaymakam Kürşad Özdemir, Tapu Müdür Vekili Erdoğan Gündüz, Milli Emlak Uzman Yardımcısı Erhan Yurteri, Milli Emlak memuru Mehmet Melih Uçar, hak sahiplerine tapularını verdi.