Pradetorlar geliyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, insansız hava aracı Pradetorlar konusunda ABD ile uzlaşma sağlandığını, bu konuda bir sıkıntı olmadığını açıkladı.

Pradetorlar geliyor
23 Eylül 2011 Cuma 22:04 tarihinde eklendi, 1.030 kez okundu.

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile yaptığı görüşmeyle ilgili olarak, teröre karşı ortak mücadele noktasında herhangi bir ayrılığın söz konusu olmadığını söyleyen Erdoğan, "Aynı mutabakat içerisinde biz bu mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi. 
    
Erdoğan, Türkiye'nin Irak'ın Kuzeyine gerçekleştirdiği sınır ötesi operasyonlarla ilgili olarak, "Bu konuyla ilgili bizim kararımız nettir. Kendilerine ben bunu açık, net söyledim. 'Terör devam ettikçe bizim sınırötesi operasyonlarımız da aynen devam etmektedir' dedik. Bu konuda kendilerinin olur mu, olmaz mı diye bir yaklaşımı da zaten olmadı. Sınırötesi operasyonlar aynen devam edecektir" diye konuştu. 
    
Başbakan Erdoğan, "Silah bırakma konusunda terör örgütü eğer bu işi başarabilirse zaten operasyonların da bitmesi anlamına gelir ki terör inanıyorum minimize olacaktır. Ama terör örgütünün kendi içinde sıkıntıları olabilir, bu ayrı mesele. Biz şu anda bütün çalışmalarımızı terörle mücadelede olması gereken bütün boyutlara yönelik vermeye devam edeceğiz" dedi. 
    
"Eğer Rum tarafı aramayı bırakırsa, biz de orada bu tür bir çalışmayı durdururuz" diyen Erdoğan, "Çünkü bizim için şu anda en önemli şey müzakere sürecinin sağlıklı bir şekilde devam etmesidir. Müzakere sürecinin provoke edilmesini istemiyoruz ama şu anda yapılan aslında sabotedir. Bu, müzakere sürecini sabote etmektir" diye konuştu. 
    
Başbakan Erdoğan, Suriye'ye ait silah taşıyan araçları engelleyeceklerini Suriye hükümetine ilettiklerini belirterek şunları söyledi: 
    
"Bu çerçevede Suriye bandıralı bir gemiye müdahale edildiğini söyledi. Erdoğan, "Şimdi de eğer silah taşıyan uçaklar olursa, karadan böyle bir nakliye söz konusu olursa daha önce durdurduğumuz, el koyduğumuz gibi bunu da durdururuz, el koyarız."