'Prens Harry zavallı bir korkak'

Taliban, İngiliz Kraliyet tahtının üçüncü sıradaki varisi Prens Harry'ye ateş püskürdü. Prens Harry'nin "Bir militanı öldürdüm" açıklamasına tepki gösteren Taliban, "Prens Harry zavallı bir korkak" dedi.

Prens Harry zavallı bir korkak
22 Ocak 2013 Salı 17:44 tarihinde eklendi, 2.174 kez okundu.

 

Alman Der Spiegel dergisinin internet sitesinde yer alan haberde, Taliban'ın İngiliz Kraliyet ailesi mensubu Prens Harry'ye ateş püskürdüğü iddia edildi.
 
Der Spiegel'ın Pakistan'da görev yapan muhabiri, Prens Harry'nin "bir Taliban öldürdüm" yönündeki açıklamalarını Afganistan'daki Taliban komutanlarına sordu.
 
"Prens Harry zavallı bir korkak" diyen Taliban komutanı, "İçinde birazcık onur barındıran, gerçek bir savaşcı hiçbir zaman böyle bir açıklama yapmaz. Ayrıca şunu da sormak gerekiyor. Niçin, sarayına döndükten sonra kamuoyuna bu açıklamaları yapıyor?" dedi.
 
Der Spiegel dergisi muhabirine açıklama yapan başka bir Taliban komutanı da, bu konuda NATO'yu suçladı. Taliban komutanı, "NATO'nun Afganistan'daki savaşa bu tür insanları göndermesi, içine düştüğü çaresizliği gösteriyor. Demek ki ellerinde daha iyi askerler yok" iddiasında bulundu.
 
İngiliz Kraliyet ailesi varislerinden Prens Harry, Afganistan'ın Helmand bölgesinde 5 ay görev yaptı. Afganistan'daki İngiliz birliklerinde Apaçi helikopteri ve topçu olarak görev yapan Prens Harry, ülkesine döndükten sonra açıklamalarda bulunmuştu. 
 
İngiliz basınına konuşan Prens Harry, NATO ve Afgan askerlerini destekleme göreviyle dünyanın en gelişkin helikopterlerini kullandığını belirterek, "Can kurtarmak için can almaya hazırdım" demişti.
 
Prens Harry, Afganistan'ın Helmand bölgesindeki Bastion Kampı'na vardıktan birkaç gün sonra, 28. doğum gününde, Taliban militanları kampa büyük bir saldırı düzenlemişti.
 
Saldırı sırasında Apaçi helitopterleriyle destek uçuşları yapan Prens Harry, "Adamlarımıza kötü şeyler yapmaya çalışanlar varsa onları oyun dışı bırakıyoruz" şeklinde konuşmuştu.

NTV