Profesörden 'duran adam' eylemi

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörlüğü önünde 5 dakika boyunca 'duran adam' eylemi yapan Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayrettin Ökçesiz, milletvekilleri ve kamuoyuna 'Uygar Direniş' çağrısı yaptı.

Profesörden duran adam eylemi
18 Haziran 2013 Salı 18:24 tarihinde eklendi.
 
Prof. Dr. Hayrettin Ökçesiz, 'Dur - Diren - Dayan' adını verdiği eyleminin daha başlangıç olduğunu belirterek, ilk eyleminde milletvekillerine ve kamuoyuna 'direniş' çağrısında bulundu.

Prof. Dr. Ökçesiz, 'Uygar Direniş Çağrısı' olarak okuduğu metinde, Taksim Gezi Parkı direnişi ve destek eylemlerinde yüz binlerce insanın doğrudan, artniyetsiz, kararlı, bilinçli, düzeyli, yaratıcı ve sevgi dolu bir özveriyle canlarını tehlikeye attığını söyledi. Bu eylemlerin Türkiye'ye aydınlık getirmesini, ülkeyi iç ve dış savaş tehdidinden koruması için 6 noktada düzenleme yapılması gerektiğini savunan Prof. Dr. Hayrettin Ökçesiz, bunları şöyle sıraladı: 
 
"Halkın iradesini kusursuz yansıtacak bir demokrasi hukuku ayrıntılarıyla somutlaştırılmalıdır. seçim hilesine imkan veren bilgisayarlı teknolojiden vazgeçilmeli, seçimlerde hileyi ortaya çıkaracak yol ve yöntemler güçlendirilmelidir. seçim barajı düşürülmeli ve Yüksek seçim Kurulu kararlarına yüksek yargı denetimi getirilmelidir."
 
Bu düzenlemelerle birlikte Türkiye'nin erken seçime gitmesi gerektiği savunan Prof. Dr. Ökçesiz, milletvekillerini aksi takdirde meclisten çekilmeye, ayrıca bu önlemlerin alınmadığı hiçbir seçime hiç kimsenin katılmayacağını açıklamaya çağırdı.
 
Açıklamasının ardından kendisinin yazdığı 'Yanmak için sırt sırta' şiirini okuyan Prof. Dr. Ökçesiz, AÜ Rektörlüğü önünde 5 dakikalığına yaptığı eylemi sona erdirdi.

DHA