Profesöre ''mobbing'' cezası

CBÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamer Gündüz, bir öğretim üyesine psikolojik baskı(mobbing) uyguladığı gerekçesiyle 3 bin lira manevi tazminat cezasına çarptırıldı

Profesöre mobbing cezası
03 Temmuz 2012 Salı 13:12 tarihinde eklendi, 1.135 kez okundu.

 

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamer Gündüz, ana bilim dalı başkanlığı döneminde, bir öğretim üyesine psikolojik baskı (mobbing) uyguladığı gerekçesiyle 3 bin lira manevi tazminat cezasına çarptırıldı. 
     
Edinilen bilgiye göre, CBÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Serap Öztürkcan, dönemin ana bilim dalı başkanı Prof. Dr. Kamer Gündüz hakkında, ''yıldırma, yılgınlık ve bilimsel aktivitelerden engelleme'' suçlamalarıyla Manisa 1. Sulh İdaresi Mahkemesi'ne manevi tazminat davası açtı. 
     
Mahkeme, Prof. Dr. Kamer Gündüz'ün, Prof. Dr. Serap Öztürkcan'a ''mobbing'' uyguladığına karar vererek, Gündüz'e 3 bin lira manevi tazminat cezası verdi. 
     
Mahkeme ayrıca, mahkeme masraflarının da Gündüz tarafından karşılanmasını hükmettti. 
     
 ''Adalet yerini buldu'' - 
     
Mahkeme kararını değerlendiren Prof. Dr. Öztürkcan, kimsenin hakkını adalet önünde aramaktan vazgeçmemesi gerektiğini, bu davanın mobbinge uğrayan tüm öğretim üyelerine örnek olacağını düşündüğünü belirtti. 
     
Üniversitelerin bilimsel çalışma üretilen yerler olduğunu kaydeden Öztürkcan, ''Yöneticilik gelip geçicidir. Hiçbir yönetici gücünü kötüye kullanmamalıdır. Bu kararın tüm Türkiye'ye örnek olacağını düşünüyorum. Bu davanın benimle aynı durumda olan başka öğretim üyeleri de varsa onlara da ışık tutağına, yol göstereceğine inanıyorum. Adalet yerini bulduğu için çok mutlu ve huzurluyum'' diye konuştu.