"Projeler, Bursa'nın sırtına külfet oldu"

Dolmuş ve taksicilerle bir araya gelen MHP Büyükşehir Belediye başkan adayı Dr. Kadir Koçdemir, "Birilerinin çocukluk rüyaları esnafımız ve Bursalıların kabusu oldu. Çözüm diye millete dayatılan projeler, Bursa'nın sırtına külfet haline geldi" dedi.

Projeler, Bursanın sırtına külfet oldu
11 Şubat 2014 Salı 19:11 tarihinde eklendi.


MHP Büyükşehir Belediye başkan adayı Dr. Kadir Koçdemir, dolmuşçuların sıkıntılarını dinledi. Belediyenin tüm hizmet alanlarında olduğu gibi ulaşımda da 'ben yaptım oldu' anlayışı ile hareket ettiğini dile getiren Koçdemir, "Bursa, halka tepeden bakan, umursamaz, onlar için iyi olanı onlardan daha iyi bildiğini savunan bir anlayışla yönetiliyor." dedi.

Mevcut belediye yönetiminin toplumun tüm kesimlerini olduğu gibi dolmuşçuları mağdur ettiğini kaydeden Koçdemir, "Belediye yönetiminin uzlaşmaz, ortak akıldan uzak yönetim anlayışı sonucu trafik daha da keşmekeş hale getirilmiştir.

Oysa bu sorunun çözümü çok basit. İlgili kesimlerle bir araya gelerek, tarafların görüşü alınarak ortak bir yol bulunabilir ve herkesin kabul edebileceği kalıcı çözümler üretilebilir. Eğer bu yapılırsa bu gün olduğu gibi trafikte milletimizin üstüne yük olmaz." diye konuştu.

MEMNUN OLAN BİR KİŞİ YOK

Ulaşım çözüm için üretilen T1 hattının beklenenin tam aksine çözüm yerine külfet haline geldiğini dile getiren Koçdemir, "Birilerinin çocukken rüyasında gördüğünü proje diye uygulaması hem esnafımızı, hem de vatandaşlarımızı mağdur ediyor. Önceleri şehir merkezinde belli saatlerde sıkışan trafik bu hatla birlikte günün her anında sıkışmaya başladı.

Bursa'da bu hattan memnun olan bir tek kişi bile yok, milletimizin vergileri ile elde edilen kaynaklar şahsi egolar için heba ediliyor. Buna dur demek bizim boynumuzun borcu. Dünyanın bütün şehirlerinde sorunlar ve bunların çözüm yolları var. Biz de Bursa'nın sorunlarını Bursalılarla birlikte çözeceğiz." ifadelerini kullandı.

YÖNETİM BİZİ DİNLEMİYOR

Heykel'e çıkan dolmuşların trafiği aksattığı ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını kaydeden Santral Garaj Dolmuş Durağı Başkanı Ertuğrul Tan da, " Heykel'e çıkan otobüs sayısı dolmuş sayısından fazla. Onlar aksatmıyor da biz mi trafiği aksatıyoruz. T1 dönemindeki trafik yoğunluğu hiç bir zaman yaşanmadı. Bizim en büyük sıkıntımız belediye yönetiminin bizi dinlememesi.

Bizi doğrudan ilgilendiren konularda bizi görmezden gelmemeleri. Biz Sayın Koçdemir'in belediye başkanlığı döneminde daha sağlıklı diyaloglar kurulabileceğine ve ortak projeler geliştirebileceğimize inanıyoruz" diye konuştu.

Çarşamba Meydan Taksi Durağı Başkanı Metin Ayti ise Koçdemir'in sorunlara hakim olduğunu vurgulayarak, "Sayın başkanımızın sorunlarımızı çözeceğine inanıyoruz" dedi.


CİHAN