''Projelerimizi, Büyükşehir Yasası adaptasyonuna uygun şekilde hazırladık''

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP belediye başkanı adayı Mustafa Akaydın, hazırladıkları projelerle kırsal alanda ve Büyükşehir Yasası ile birlikte mahalle olan köylerdeki sorunlara köklü neşter vuracaklarını söyledi.

Projelerimizi, Büyükşehir Yasası adaptasyonuna uygun şekilde hazırladık
07 Şubat 2014 Cuma 15:46 tarihinde eklendi.

Başkan Mustafa Akaydın, CHP'li Manavgat Belediye Başkanı ve belediye başkanı adayı Şükrü Sözen, İl Başkanı Devrim Kök ve İlçe Başkanı Ahmet Öztürk ile birlikte Manavgat'ta seçim çalışması yaptı. 30 Mart mahalli seçimlerine Antalya merkez ve 19 ilçesinde tulum çıkarmaya yönelik çalışma yaptıklarını belirten Akaydın, hazırladıkları projelerinin önemli bölümünün yeni Büyükşehir Yasası adaptasyon olduğunu kaydetti. Akaydın, kırsal alanda, mahalle olan köylerde ciddi sorunlar olduğunu ve bu sorunlara köklü neşter vuracaklarını söyledi. Akaydın, "Köylü vatandaşlarımıza danışmanlık, eğitim ve tarımsal kalkınma projeleri gibi hizmetlerini vereceğiz. Manavgat bölgesindeki sahildeki zenginliği kırsala taşıyacacağız. Manavgat'la birlikte elele yapacağız. " diye konuştu.

Antalya'nın ilçeleri içinde Manavgat'a karşı özel bir sempati duyduğunu belirten Akaydın,
siyaseten cezalandırılmış ve görevinin uzun bir süresinde olmayan Şükrü Sözen'e yaptığı hizmetler için teşek etti. Kış ayının ortasında olunmasına rağmen, esnaf ve müşteri canlılığının Manavgat'ta olağanüstü olduğunu vurgulayan Akaydın, turizm şehrindeki canlılığı Ankara'nın Kızılay’ına benzettiğini kaydetti.

Antalya'nın Ankara'dan daha zengin olduğunu savunan Akaydın, 5 yılda bu zenginlikleri kullanarak kendilerinden öncekilere oranla 5 katı fazla yatırım yaptıklarını ifade etti. Akaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şükrü Sözen'in de yaşadığı gibi üzerimizde merkezi iktidar baskısı olmasaydı 10 katı yatırım yapardık. Yaptıklarımızı her şekilde paylaştık, paylaşırız da. Ulualan mevkiini çok önemsiyoruz. Burası Manavgat'ın denizle buluştuğu bir yer. Buralarda iktidarın yandaş ve rantiyeyi zengin etmek için girişimleri olduğunu biliyoruz. Siyasi kaygılarla basit projelerle toplum önüne çıkılmaması bir yer."

"ULUALAN'IN SİYASİ RANTTA DÖNÜŞMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"

Ulualan'la ilgili olarak iktidarın, bakanlıkların toplantılar yaptığını belirten Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, ilginç olanın mülk sahibi olan Manavgat Belediyesi'nin bu toplantılara çağrılmamasının acı bir durum olduğunu kaydetti. Sözen, "Oranın gerçek sahibi Manavgat halkıdır. Manavgat halkına sormadan projeler üretip, toplantılar yaptılar. Bizler Ulualanla ilgili halka sorulması gerekir. Duyduk ki, havaalanı, golf alanı yapmayı düşünüyorlarmış. Orası havaalanı olmaz. Kentin bitişiğinde turizm alanına hava alanı yapılmaz. Bizim projemiz hazır. Ancak biz halka sormadan, topluma açmadan projemize start vermeyeceğiz. Ulualanla ilgili herkes bir şey söylüyor. Ama bunlara halk izin vermez." diye konuştu.
 


CİHAN