Promosyon parası memura haram, örgüte helal

EDİRNE’de darbe girişiminin ardından polis ekiplerince düzenlenen operasyonda ele geçirilen ‘himmet’ listesinde, memurların maaş promosyonuyla alacağı paralara ‘kirli para’ notu düşen FETÖ/PYD örgütü, bunu memurların ‘haram’ olduğu gerekçesiyle harcamayacağı ve himmet olarak verilmesini istediği ortaya çıktı.

Promosyon parası memura haram, örgüte helal
29 Temmuz 2016 Cuma 13:41 tarihinde eklendi.
EDİRNE’de darbe girişiminin ardından polis ekiplerince düzenlenen operasyonda ele geçirilen ‘himmet’ listesinde, memurların maaş promosyonuyla alacağı paralara ‘kirli para’ notu düşen FETÖ/PYD örgütü, bunu memurların ‘haram’ olduğu gerekçesiyle harcamayacağı ve himmet olarak verilmesini istediği ortaya çıktı.
 
Ayrıca listede yeni memurların ilk maaşların alınacak paralar, aylık ve yıllık olarak bağış hedeflerinin de çizelge halinde tutulduğu tespit edildi.
 
15 Temmuz askeri darbe girişiminin ardından ETÖ/PYD’nın bir çok yöntemi deşifre oldu. Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ise memurlarından maaşlarından kesinti halinde alınan ‘bağış ve himmet’ adı altında toplanan paralara ilişkin farklı bir yöntemlerini ortaya çıkardı. 
 
Operasyon kapsamında yakalanıp tutuklanan şüphelilerden Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’nde görevli İ.E. ait olduğu belirlenen harici bellek içerisinde, 3 farklı liste ele geçirildi. Yapılan incelemede belgelerde 2012 yılında kurumlarda çalışan memurların adları yazarken, yanlarında ise ‘kurban, kirli para, ilk maaş, zekat/fitre aylık, yıllık, bulma ödenen, bulma’ bölümleri ve alınan paralar yer aldı. 
 
BANKA PROMOSYONUNA ‘KİRLİ PARA’ DENİLMİŞ
 
Resmi kurumlarda çalışan memurların maaşlarının yatırıldığı bankalardan ‘promosyon’ adı altında ödenen paraları örgüte bağışlayan üyelerin listelerde ‘kirli para’ adıyla yer aldığı ve il imamlarının ‘bu paralar haramdır, memurlar bunları harcayamaz o nedenle örgüte vermeliler’ diyerek el koydukları ortaya çıktı.
 
Ayrıca listelerde kirli paranın yanı sıra ilk kez memur olanların ‘ilk maaşları’ndan alınan bağış miktarları, zekat/fitre, hedefler bölümünde ise örgüt mensubu memurlardan alınacak aylık, yıllık ve ödenen şeklinde listelendiği tespit edildi. 2012 yılına ait belgede 35 memurun adı yazarken, maaşlarına göre aylık 100 liradan 300 liraya kadar bağış adı altında para alındığı, yıllık hedeflerin hesaplandığı ve alınan paraların ‘ödenen’ şeklinde kaydedildiği belirlendi. Listeye göre 35 memurdan 2012 yılında yıllık 23 bin 195 lira ‘himmet ve bağış’ adı altında örgüte para toplandığı polis ekiplerince tespit edildi.
 
ÖNCE ÇAY SONRA GÜLEN VAAZI
 
İnfaz koruma memurlarının da aralarında bulunduğu örgüt üyelerinin ‘sohbet toplantısı’ diye bir araya geldiklerinde önce çay içildiğinin, ardından Kuran-ı Kerim’den sureler, risale-i nurdan bölümler okunduğu belirlendi. Toplantıda FETÖ/PDY ele başısı Fethullah Gülen CD’sinden vaazlar izlettirildiği, himmet ile kurban bağışı gibi nakdi ve aynı yardım taleplerinde bulunulduğu, sohbetin namaz kılındıktan sonra tamamlandığı ortaya çıktı.
 
“TEPE TAKLAK OLURSUN”
 
İfadesi alınan cezaevi çalışanlarından A.B., 17-25 Aralık sürecinden sonra Fethullah Gülen için ‘nasıl bir ihanet içerisinde’ diyerek diğer çalışanlar P.P., L.A. ve S.T.’ye sitem ettiği ve karşılığında hainlikle suçlanarak ‘Yanlış yoldasın, Ak Parti’ye oy verme. Asıl hain onlar. İşe girdiğin gibi tepe taklak edilip, alınabilirsin’ diyerek korkuttukları belirlendi. 
 
İNFAZ KORUMA MEMURUNDA 5 ADET 1 DOLAR ÇIKTI
 
Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 9 şüpheliden cezaevi çalışan İ.B.’nin evinde ve üzerinde yapılan aramalarda Fetullah Gülen’in yazdığı çok sayıda kitabın yanı sıra 5 adet üzerinde ‘FFIBB’ seri baş harfleri bulunan 5 adet 1 dolarlık banknot ele geçirildi. Babasının köyde market işlettiğini ve dolarların küçük çocuklardan tarafından düğünlerden toplanarak bozdurmak amacıyla markete getirdiğinde aldığını savundu. 
 
9’U DA TUTUKLANDI
 
Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, alınan bilgiler üzerine biri tayin olduğu Şanlıurfa’da olmak üzere aralarında infaz koruma memuru, SGK personeli ve adliye çalışanlarının da bulunduğu 9 kişi gözaltına aldı. Dün emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler SGK çalışanı A.P., Edirne adliyesi çalışanı B.K., R.B., cezaevi çalışanları E.G., İ.B., S.T., İ.E., L.A. ve P.P. yaklaşık 19 saat süren sorgularının ardından bu sabah 07.00 sıralarında tutuklanarak cezaevine konuldu. Şüphelilerin suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.