Prosinecki'den Biliç'e tavsiyeler

Kayserispor Teknik Direktörü: "Biliç beni arayıp Beşiktaş'ı sordu. Takım yetersiz, çok oyuncu alman gerekiyor dedim"

Prosineckiden Biliçe tavsiyeler
27 Haziran 2013 Perşembe 11:47 tarihinde eklendi.
Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Slaven Biliç'in eski yardımcısı Robert Prosinecki konuştu. Kayserispor Teknik Direktörü, "Biliç iki gün önce beni arayıp Beşiktaş'ı sordu. Ona, takımın yetersiz olduğunu ve birçok yeni oyuncu getirmesi gerektiğini söyledim. Biliç'in Türkiye'ye gelmesi beni çok mutlu etti. Beşiktaş'ın onunla büyük başarılara imza atacağını düşünüyorum. Kariyerinin en iyi dönemini yaşıyor" ifadesini kullandı. Prosinecki, "Beşiktaş'ın men cezası Biliç'i etkilemez. Hatta Beşiktaş'ın Avrupa Kupaları'nda olmaması istediği takımı daha çabuk kurmasını sağlar" dedi. 
 
Asanoviç'i getiremiyor
 
Prosinecki, Biliç ile ilgili olarak, "Çok çalışkan, disiplinli ve akıllı bir teknik adamdır. Onu tercih ettiği için Beşiktaş'ı kutlarım" diye de konuştu. Beşiktaş'tan ilk yıl 1.5, ikinci yıl 1.6, üçüncü yıl ise 1.7 milyon Euro alacak Slaven Biliç'e sadece iki antrenör getirme izni çıktı. Lokomotiv Moskova'ya yedi antrenörle giden Hırvat teknik adam, Beşiktaş'a sadece yardımcısı Nikola Jurcevic ve kondisyoneri Miljenko Rak'ı getirebilecek. Böylece Biliç, sürekli yanında yardımcısı olarak yer alan Aljosa Asanoviç ile yollarını ayırmak zorunda kaldı. 
 
Mrmiç: Geçen yıl gelecekti
 
24 Sata gazetesine konuşan bir diğer isim olan Marian Mrmiç de, Biliç'in Beşiktaş'ta başarılı olacağını söyledi. Beşiktaş'ın eski kalecisi ve Biliç'in milli takımda kaleci antrenörü olan Mrmiç, "Biliç geçen yıl Beşiktaş'ın başına geçecekti. Ancak son anda Lokomotiv Moskova'yı tercih etti. Orada başarısız olması muhteşem bir teknik adam olduğu gerçeğini değiştirmez. Türkiye'de yoğun bir medya ve taraftar baskısı olduğunu biliyor. Fenerbahçe ve Galatasaray kadro olarak çok daha güçlü olsa da, Biliç onlarla mücadele edecek güçte" dedi.
 
16 yıllık dostluk
 
Robert Prosinecki, Hırvat Milli Takımı'nda Slaven Biliç'in 2006- 2010 yılları arasında yardımcılığını yaptı. İkili ayrıca 1994-1999 yılları arasında Hırvat Milli Takımı'nda birlikte forma giydiler. Biliç-Prosinecki ikilisi, 1998 Dünya Kupası'nda üçüncü oldular.
 
(sabah)