Protesto için kendini yaktı

Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinde, Pekin yönetiminin Tibet bölgesinde uyguladığı dini kısıtlamaları protesto eden Tibetli bir rahip sokak ortasında kendini yaktı.

Protesto için kendini yaktı
22 Kasım 2011 Salı 16:27 tarihinde eklendi.

 

Özgür Tibet İçin Öğrenciler adlı Çin karşıtı grup tarafından yayınlanan video görüntülerinde, 35 yaşındaki Palden Choesto adlı kadın rahip yanarken görülüyor.
 
Grup tarafından yapılann açıklada videoyu Çin dışına çıkarabilmek için her türlü riskin göze alındığı belirtilirken kadın rahibin kendini yakma tarihi 3 Kasım olarak belirtildi. Görüntülerde rahibin fazla kımıldamadan durduğu ve sonra yere çöktüğü görülüyor.
 
BÖLGEDE BENZER OLAYLAR YAŞANMIŞTI 
Bölgede buna benzer olaylar yaşanmış ve Tibetli iki rahip, Çin’in dini kısıtlamalarını protesto etmek amacıyla kendilerini ateşe vermişlerdi. Daha öncede Kirti Manastırı’nda iki rahip kendini yakmıştı.
 
 
'KENDİNİ FEDA EDECEK ÇOK TİBETLİ VAR'
Olay sonrası, Özgür Tibet adlı grup tarafından yapılan açıklmada, “Uluslararası kamuoyunun dikkatini dünyanın en büyük ve en uzun süreli insan hakları krizlerinden birine çekmek için yaşamları feda etmeye kararlı çok sayıda genç ve cesur Tibetli olduğu" bildirilmişti.

NTV