Protestocu işçiler geldi, konser bitti

Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlayamayan DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası üyesi işçiler Eskişehir'de yürüyüş yaptı.

15 Nisan 2013 Pazartesi 22:59 tarihinde eklendi.

 

Birleşik Metal İş sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu'nun da katıldığı yürüyüş sonunda basın açıklamasının yapılacağı yerde konser veren Turuncu adlı rock müzik grubu, işçilerin isteği üzerine konserini yarıda kesmek zorunda kaldı. Müzik grubunun solisti Görkem Filat Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirdikleri konserin yarıda kesilmesine 'Ayıptır' diyerek tepki gösterdi.
 
Birleşik Metal Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ile 300'e yakın işçi akşam saatlerinde Hamamyolu Caddesi Yediler Parkı'nda toplandı. Kalabalık 'MESS Dayatmalarına Hayır' yazılı pankart açıp yürüdü. Çeşitli sloganlar atan grup yaklaşık 2 kilometre mesafedeki Porsuk Bulvarı Migros Mağazası önüne geldi.

İşçilerin basın açıklaması yapacağı yerde Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Turuncu adlı rock müzik grubu konserini sürdürüyordu. Etrafına toplanan kalabalığa şarkılarını söyleyen grubun yanına gelen bazı işçiler, basın açıklaması yapacaklarını bu nedenle müziğin sesinin kısılmasını ve konsere ara verilmesini istedi. Grup, yanlarına kadar sloganlar atarak gelen işçilerin isteğinin ardından bir şarkı daha söyleyip konseri yarıda kesti. Bazı izleyiciler, gruptan konserlerine devam etmesini istedi, ancak bunu kabul etmeyen grup üyeleri cihazlarını toplamamaya başladı.
 
AYIPTIR TEPKİSİ
 
Turuncu Grubu'nun gitaristliğini ve Tolga Turan ile birlikte de solistlik yapan Görkem Filat, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Porsuk Bulvarı'nda resmi izinli olarak konser verdiklerini söyledi. Konserin yarısında işçilerin sloganlar atarak yanlarına geldiklerini ve bazı işçilerin basın açıklaması yapacaklarını belirterek konserlerine ara verme talebinde bulunduklarını belirten Görkem Filat "Turizm etkinlikleri çerçevesinde konser veriyorduk. Konserimiz de işçilerin yürüyüşüne denk geldi. Bir şansızlık oldu. Açıkçası işçi arkadaşlar haklarını aramakta tabi ki haklılar, anlara bir şey diyeceğimiz yok. Sonuç olarak konserimizin yarıda kesilerek böyle bir şeyin olması aslında ayıptır" diye konuştu.
 
GENEL BAŞKAN KONUŞMA YAPTI
 
Müzik Grubu'nun konserini yarıda kesmesinin ardından Birleşik Metal Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu işçilere hitaben konuşma yaptı. Serdaroğlu şunları kaydetti: "Bildiğiniz gibi MESS'e bağlı ve bağımsız birçok işyerinde uyuşmazlıklar tutuldu. Eylemlerimiz devam ediyor ve giderek daha da yükselerek hedefimize ulaşana kadar devam edecek.

Emekçilerden aldıkları oylarla iktidara gelenler, güçlerini sermayeden yana kullanmaktan çekinmiyorlar. Türkiye'yi Çin gibi, Vietnam gibi, Tayland gibi tam bir ucuz etmek cenneti haline getirip resmen yabancı sermayeye peşkeş çektirtmek istiyorlar. Birleşik Metal İş Sendikası olarak tüm işçi sınıfını, emekten yana olan herkesi MESS'e karşı, sermayeye karşı, sermayenin işbirlikçilerine karşı ve sermayenin uşaklığını yapanlara karşı ortak mücadeleye çağırıyoruz. İnsanca yaşayacak bir ücret, adaletli bir ücret sistemi, işyerinde huzurlu bir çalışma ortamı, Avrupa ülkelerine göre en uzun çalışma süresi olan haftalık 45 saatlik çalışmanın 37.5 saate düşürülmesi, herkese 'Sendikalı ve güvenceli iş' istiyoruz."

DHA