"Provokatör"e tazminat !

Basın Konseyi Başkan Oktay Ekşi, Star gazetesi yazarı Ergun Babahan hakkında açtığı 2 ayrı tazminat davasını kazandı

Provokatöre tazminat !
27 Aralık 2010 Pazartesi 11:12 tarihinde eklendi, 1.197 kez okundu.

 

Basın Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, Ekşi'nin avukatı Fikret İlkiz'in, Şişli 2. Asliye Hukuk Mahkemesinin, bir TV programında müvekkiline "kod adlı provokatör" yakıştırmasında bulunan ve 1961 Anayasasını yapan Kurucu Meclis üyeliğini "Darbenin Meclisinde bulunmak" diye niteleyen Ergun Babahan'ı, 4 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum ettiğini açıkladığı belirtildi.
 
Avukat İlkiz'in, Babahan'ın daha sonra Ekşi hakkında yazdığı yazısında, "kullanışlı gazeteci", "emir-komuta zinciri içinde şak emredilince tak yazan başyazar", "eli kanlı darbecilerin kurduğu Mecliste hizmet etmekten utanmayan biri", "bunamış, pırasa bıyıklı adam" gibi ifadeler kullanarak müvekkiline hakarette bulunduğu için, aynı mahkeme tarafından 6 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verildiği kaydedildi.
 
Ergun Babahan'ın televizyon programındaki sözleri üzerine, Ekşi'nin Hürriyet gazetesinin 4 Mart 2010 tarihli sayısında yayımlanan Başyazısının altına bir not düşerek, Ergun Babahan'ı, "hukukun verdiği tüm imkanları kullanarak, doğduğu yere kadar kovalayacağını" söylediği anımsatılan açıklamada, Ekşi'nin, "Öyle dedim ama neyse ki İzmir'e kadar kovalamaya ihtiyaç kalmadı. Kovalamaca Şişli Adliyesi'nde bitti" ifadesine yer verildi.