PS3 sahipleri dikkat !

Sony, Playsation Network’ün siber saldırıya maruz kaldığını açıklamasından kısa bir süre sonra kullanıcılarına çok önemli bir uyarıda bulundu

PS3 sahipleri dikkat !
27 Nisan 2011 Çarşamba 09:47 tarihinde eklendi, 1.245 kez okundu.

 

Sony, Playsation Network’ün siber saldırıya maruz kaldığını açıklamasından kısa bir süre sonra kullanıcılarına çok önemli bir uyarıda bulundu. Şirket, 75 milyon Playstation Network ve Qriocity online kullanıcısının kredi kartı bilgileri, fatura adresleri ve kişisel bilgilerinin bir hacker tarafından çalınmış olabileceğini belirtti.
 
Sony’nin sözcülerinden Patrick Seybold, şirketin blog sayfasında yaptığı açıklamada, “Şu anda kredi kartı bilgilerinin çalındığına dair delil olmasada, bu olasılığı göz ardı edemeyiz” ifadesini kullandı. Seybold, hackerın kullanıcı adları, e-mail adresleri, doğum tarihleri, sisteme giriş bilgileri ve satın alım kayıtlarına ulaşmış olabileceğine dikkat çekti.
 
Sony’nin maruz kaldığı siber saldırı, 30 Mart tarihinde Alliance Data System şirketine bağlı Data Management LLC’nin güvenliğinin ihlal edilmesini takip etti. 30 Mart günü yaşanan saldırıda, Citigroup, JP Morgan Chase gibi veri bankaları ve Best Buy ile Walgreen perakendecilerinin verilerine erişim sağlanmıştı.
 
New York Times, Sony’nin, hacker saldırısını siber suçlarla ilgilenen Feferal Araştırma Bürosu’nun (FBI) San Diego’daki bürosuna ilettiğini duyurdu.