"Psikolojik harekat Doğu Perinçek'in sanatıdır"

Birinci Ergenekon davasının 215. duruşmasında dinlenilen gizli tanık, ''Psikolojik harekat Doğu Perinçek'in sanatıdır. Perinçek, Kıbrıs Harekatı sırasında Türk Ordusu'na 'işgalci', Rauf Denktaş'a da 'faşist' dedi. Şimdi kendisi neden sıçrıyor?'' diye konuştu.

Psikolojik harekat Doğu Perinçekin sanatıdır
05 Mart 2012 Pazartesi 15:05 tarihinde eklendi, 1.113 kez okundu.

 

Birinci ''Ergenekon'' davasının 215. duruşması başladı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda yapılan duruşmaya, emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin'in de aralarında bulunduğu 21 tutuklu sanık katıldı.
 
Duruşmaya, tutuklu sanıklar Hayrettin Ertekin, Ergün Poyraz, Sedat Peker ile duruşmalardan men cezası verilen İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Bedirhan Şinal, İsmail Sağır, Erhan Timuroğlu, Özkan Kurt, Osman Yıldırım ve Özkan Kurt ise gelmedi.
 
Tutuksuz sanıklar Güler Kömürcü Öztürk ve Nusret Senem'in de hazır bulunduğu duruşmaya, tutuklu sanık Alparslan Aslan'ın terlikle geldiği gözlendi.
 
Duruşmada söz alan sanık Doğu Perinçek'in avukatı Mehmet Cengiz, müvekkiline 16, Perinçek'in diğer avukatı Hasan Basri Özbey'e de esas hakkındaki savunma aşamasına kadar duruşmalardan men edilmesi kararının usule ve yasaya aykırı olduğunu savundu. Cengiz, mahkemenin bu kararlardan geri dönmesini talep etti.
 
Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese ise taleplerin yazılı olarak verilmesini istedi. Avukat Cengiz de, ''Gerekçemi şifahi olarak söylememe izin vermiyorsunuz, savunma hakkımın elimden alındığı gerekçesiyle reddi hakim talebinde bulunuyorum'' dedi.
 
Bunun üzerine mahkeme heyeti, talepleri karara bağlamak üzere duruşmaya ara verdi.
 
Verilen aranın ardından taleplere ilişkin kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Doğu Perinçek ile avukatı Hasan Basri Özbey'e verilen duruşmalardan men cezasının yasaya ve usule uygun olduğu gerekçesiyle talepleri reddetti. Mahkeme heyeti, sanık avukatının reddi hakim talebinin de usule aykırı olduğu gerekçesiyle reddini kararlaştırdı.
 
Karar üzerine avukat Mehmet Cengiz ile bazı sanıkların avukatları duruşma salonunu terk etti. İzleyicilerin bu tutumu alkışlaması üzerine de, Mahkeme Başkanı Özese, alkışlayan izleyicileri salondan çıkarttırdı.
 
Bu sırada, tutuklu sanık Alparslan Aslan'ın babası Mahkeme Başkanı Özese'ye hitaben, ''Oğluma çoraplarımı vermek istiyorum. Çıplak ayak ve terlikle getirmişler salona'' dedi. Mahkeme Başkanı Özese de, ''Sizin duruşmaya müdahale hakkınız yok. Talebinizi yazılı olarak iletiniz'' dedi.
 
Gizli tanık 'Kıskaç:
Daha sonra duruşmada, gizli tanık ''Kıskaç'', gizli tanık odasından sesi ve görüntüsü duruşma salonuna yansıtılarak dinlendi.
 
Tanık, daha önceki ifadelerinin kendisine verilen yazıdan okuduğu iddialarına ilişkin, ''Bana kimse hiçbir şekilde yazılı metin vermemiştir. Psikolojik harekat Doğu Perinçek'in sanatıdır. Perinçek, Kıbrıs harekatı sırasında Türk Ordusuna 'işgalci' ve Rauf Denktaş'a 'faşist' dedi. Şimdi kendisi neden sıçrıyor?'' dedi.
 
Duruşma, gizli tanığın beyanlarının alınmasıyla devam ediyor.