''Psikolojik işkencelere maruz kaldım''

Yüzleri maskeli kişiler tarafından 5 günden bu yana Suriye'de alıkonulduğunu belirten Suriye asıllı Alman vatandaşı gazeteci Ammar Şeyh, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye girdi.

18 Aralık 2012 Salı 18:41 tarihinde eklendi.

 


Şeyh, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tutuklu bulunan İran vatandaşları hakkında gözlem yapmak için gittiği Suriye'de 5 gün önce yüzleri maskeli kişiler tarafından alıkonulduğunu söyledi.

Maskeli kişilerin kendisini bir eve götürdüğünü ifade eden Şeyh, ''Burada bana, İslam dinine hakaret edici çeşitli müzikler dinlettiler. Kaldığımız evde psikolojik işkenceye maruz kaldım'' dedi.

Tutulduğu evden başka bir yere götürülürken kendisini kaçıran kişilerin Ahrar Şam grubuna mensup direnişçilerle karşılaştığını vurgulayan Şeyh, iki grup arasında silahlı çatışma çıktığını kaydetti. 

Çatışma sonucunda Ahrar Şam grubunun kendisini aldığını belirten Şeyh, grubun daha sonra bölgede insani yardımlarda bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı ile irtibata geçtiğini söyledi. 

Grubun kendisini Cilvegözü Sınır Kapısı'na getirdiğini ifade eden Şeyh, kurtulduğu için mutlu olduğunu belirterek, kendisine yardımcı olanlara teşekkür etti. 

Cilvegözü Sınır Kapısı'nda işlemlerinin ardından Hatay'a geçen Ammar Şeyh'in, buradan ülkesine döneceği öğrenildi.