PTT çalışanları organ bağışında bulundu

Türkiye genelinde Sağlık Bakanlığı ve PTT Genel Müdürlüğü'nün toplumda organ bağışı bilincinin oluşturmak amacıyla başlattığı "Organ Bağışı Kampanyası" Kahramanmaraş'ta da başladı.

PTT çalışanları organ bağışında bulundu
01 Mart 2013 Cuma 18:16 tarihinde eklendi.

 

 
Kampanya kapsamında Kaledibi PTT Şubesi'nde düzenlenen bağış kampanyasına katılan İl Sağlık Müdürü İlker Çitil, dünyada ve Türkiye’de organ bağışının yetersiz olduğunu söyledi. 
 
Sağlık çalışanları olarak üzerlerine önemli görevler düştüğünü ifade eden Çitil, bu kapsamda bakanlığımız ile PTT Genel Müdürlüğü arasında toplumda organ bağışı bilincinin yerleştirilmesi ve farkındalık oluşturmak amacıyla protokol imzalanmıştır." dedi.
 
Organ bağışının binlerce insan için umut kapısı olduğunu aktaran Çitil, "Bir yıl süre ile her ayın ilk cuma günü PTT İl Müdürlüğü'nde stantlar ve organ bağışı masaları kurarak eğitimler yapılacak ve halkımız organ bağışı konusunda bilinçlendirilecektir. Türkiye'de doku ve organ nakli bekleyen hastaların sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle kalp ve karaciğer nakli bekleyen hastalar, uygun organ bulunamaması nedeniyle hayatlarını kısa sürede kaybediyor. Vatandaşlarımızın, kamu kurum ve kuruluşlarının organ bağışı kampanyasına gereken hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum" şeklinde konuştu.
 
KARACİĞER NAKİLİ BAŞLADI
 
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesinde karaciğer naklinin de başladığını ifade eden Çitil şunları kaydetti: "Bakanlığımızın onayıyla birlikte karaciğer nakil merkezimiz tıp fakültesinde hizmet vermeye başlamıştır. Türkiye genelinde 35 merkezde yapılan karaciğer nakli, ilimizde de yapılacaktır."
 
Yapılan konuşmaların ardından PTT çalışanları toplu organ bağışında bulundu. İlker Çitil, KSÜ Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Mustafa Çelik’e organ ve doku bağışı konusunda yaptığı çalışmalar nedeniyle sertifika verdi.

CİHAN