Punkçılara polis traşı

Endonezya'nın muhafazakar Banda Açe bölgesinde, polis bir konserde göz altına aldığı punkçı gençlerin saçlarını tıraş etti ve takılarını çıkardı

14 Aralık 2011 Çarşamba 15:39 tarihinde eklendi, 3.981 kez okundu.

 

 
Emniyet Müdürü İskender Hasan, "Ahlaki değerlere tehdit" oluşturan 65 gencin, mohavk tipi saçlarının tıraş edildiğini, vücutlarındaki piercinglerle kollarındaki bilekliklerin ve zincirlerin çıkarıldığını, gençlerin daha sonra "ruhsal" arınma için havuza sokulduğunu söyledi. 
 
Hasan, Cumartesi günü 100'den fazla kişinin katıldığı konser sırasında göz altına alınan gençlere daha sonra başka kıyafetler verildiği ve her birine diş fırçası dağıtıldığını kaydetti.
 
Kamyonetlerle Banda Açe'ye 60 kilometre uzaklıktaki tutukevine getirilen gençlerin, en az 10 gün rehabilitasyon için burada tutulacakları belirtildi. 
 
Gençlerden 22 yaşında Fauzan, olayın küçük düşürücü olduğunu belirterek, "Neden saçlarım? Biz kimseye zarar vermedik. Bu, bizim kendimizi ifade etme şeklimiz. Neden bizlere suçluymuşuz gibi muamele ediyorlar" dedi.
 
İskender Hasan ise yanlış birşey yapmadıklarını, kimseye işkencede bulunmadıklarını, insan haklarını ihlal etmediklerini savunarak, gençleri doğru yola sokmaya çalıştıklarını söyledi. 
 
Öte yandan insan haklarından sorumlu Endonezyalı yetkili Nur Hulis, olayı kınayarak, polisin bu gençlerin ne suç işlediklerini açıklamak zorunda olduğunu ve konunun soruşturulacağını kaydetti.