'Puretein deposu'na yoğun ilgi

ANTALYA'nın Demre İlçesi'ndeki Beymelek Dalyanı'nda avlanan mavi yengeçler, restoranlarda yerli ve yabancı tatilcilere ikram ediliyor.

Puretein deposuna yoğun ilgi
05 Mayıs 2015 Salı 11:17 tarihinde eklendi.
 
Bir işletmenin dikkat çekici olsun diye kelime oyunu yaptığı tabelasında 'puretein deposu' diye müşterilerine sunduğu mavi yengeçler, deniz mahsulü sevenlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.
 
Anavatanı Kuzey Amerika olan mavi yengeçler adını ayak ve kıskaçlarındaki mavi renkten alıyor. Mavi yengeçler, Türkiye'de aralarında Demre'deki Beymelek Dalyanı'nın da bulunduğu Akdeniz ve Ege kıyılarındaki 15 dalyanda doğal olarak ürüyor. Göğüs ve ayaklarındaki lezzetli beyaz etle deniz mahsulü sevenlerin yoğun ilgisini çeken mavi yengeçlerin içerdiği yüksek protein oranıyla sağlık açısından da yararlı olduğu belirtiliyor.
 
Demre'de bir işletme mavi yengeçleri, adı ve lezzeti gibi dikkati çeken bir tabelayla müşterilerine sunuyor. İşletmenin kelime oyunuyla hazırlanmış 'Puretein deposu canlı mavi yengeç' yazılı tabelayla müşterilerinin ilgisini çekmek amaçlanıyor. Tabela müşterileri gülümsetirken, canlı halde restorana getirilen mavi yengeçler, havuzlarda bekletilip kabukları temizlendikten sonra mangalda kızartılarak müşterilere ikram ediliyor. 
 
Mavi yengecin protein deposu olduğunu söyleyen işletme sahibi Erdal İbik, yağ oranının sıfır olduğunu ve birçok hastalığa iyi geldiğini anlattı. Tabelayı ise bilinçli olarak yanlış yazdığını aktaran İbik, müşterinin ilgisini çekmek için bu yolu seçtiğini kaydetti.
 
Mavi yengeci ilk kez tadan Görkem Dirlik, "Çok lezzetliydi. Herkese tavsiye ederim" derken, mavi yengeci denemek için Fethiye'den gelen Oben Yıldız, "Gerçekten çok lezzetli. Herkese tavsiye ediyorum. Tekrar geleceğim" diye konuştu.
 
Müşterilerden Erhan İğne de "Mavi yengeci herkese öneriyorum. Besin anlamında çok besinli, kalori anlamında çok düşük olduğu için kilo almaktan korkan bayanlara özellikle tavsiye ediyorum. Tatmanızı özellikle öneriyorum. Çok lezzetli" şeklinde konuştu.