Püskevit marka oluyor!

Bahçeli'nin konuşması iki girişimciye ilham verdi

Püskevit marka oluyor!
15 Mayıs 2011 Pazar 08:52 tarihinde eklendi, 1.477 kez okundu.

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin internette tıklanma rekorları kıran ‘püskevit’ sözü marka oluyor. Fahri Doğan Bato ve Metin Arıkaya isimli iki girişimci, bisküvi üretiminde püskevit markasını kullanmak için 12 Mayıs’ta Türk Patent Enstitüsü’ne marka tescil başvurusunda bulundu. Bato’nun daha önce benzer nitelikte 12 marka tescil başvurusu bulunuyor.
 
Ispartalı Metin Arıkaya da 13 Mayıs Cuma günü aynı ürünlerin üretiminde ‘Püskevit’ markasını kullanmak için Patent Enstitüsü’ne başvuruda bulundu. Ancak, yasaya göre, Fahri Doğan Bato daha önce başvuruda bulunmuş olduğu için tescil işleminde öncelik ona ait olacak. Bato’nun tescil işlemi herhangi bir nedenle gerçekleşemezse bu kez hak Metin Arıkaya’ya geçecek.
 
Bahçeli, 30 Nisan’daki Yozgat mitinginde “Evinizde çocuklar televizyonun karşısına dizilmiş oturuyorlar. Karşınızda reklamlara çıkan çocukların elinde çikolotalar püskevitler birbirlerine ikram ediyorlar, birbirleriyle yiyorlar, şakalaşıyorlar. O çocuk aklından geçiriyor benim de bir çikolatam olsa, bir püskevitim olsa. Anne neden bizde yok, diyor” demişti.

Habertürk