Pussy Riot üyesi serbest

Üç genç kadının oluşturduğu Pussy Riot grubunun üyesi Maria Alyokhine, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in affıyla kaldığı cezaevinden serbest bırakıldı.

Pussy Riot üyesi serbest
23 Aralık 2013 Pazartesi 09:18 tarihinde eklendi, 1.079 kez okundu.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından ilan edilen genel af kapsamında, muhalif grup Pussy Riot grubunun üyesi Maria Alyokhina’nın serbest bırakıldığı açıklandı. Rus haber ajansı Ria Novosti’nin haberini, bir diğer grup üyesinin eşi Pyotr Verzilov doğruladı.
 
Alyokhina ve grup arkadaşı Nadezhda Tolokonnikova, geçtiğimiz yıl Moskova’nın en büyük Ortodoks katedralinde mini etek ve maskeyle çektikleri videoda, “Aziz Meryem, Putin’i başımızdan defet!” diyerek şarkı söylemiş ve gösterilerinin ardından tutuklanmıştı. Maria Alyokhina, Nadezhda Tolokonnikova ve Yekaterina Samutsevich'in oluşturduğu grup üyeleri, çıkarıldıkları mahkemede 2 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.
 
Pussy Riot'un diğer üyesi Tolokonnikova'nın gün içinde serbest bırakılması bekleniyor. Tolokonnikova, Kasım ayında Moskova'da kaldığı hapishaneden bir başka hapishaneye nakledilmişti.

NTV