Pussy Riot 'Yılın Kişisi'ne aday

ABD'de yayımlanan Time dergisi, Rusya lideri Vladimir Putin’i, protesto ettiği için tutuklanıp hapis cezasına çarptırılan punk grubu Pussy Riot’ı 'Yılın Kişisi' ödülüne aday gösterdi.

Pussy Riot Yılın Kişisine aday
28 Kasım 2012 Çarşamba 15:07 tarihinde eklendi.

Time dergisi, 2012’nın sonlarına doğru artık gelenekselleşen 'Yılın Kişisi' adaylarını oylamaya sundu.

 
Adaylar arasında, geçtiğimiz şubat ayında Rusya lideri Vladimir Putin'e destek veren Ortadoks Kilisesi'ni protesto etmek için Moskova'da bir kilisede şarkı söyleyerek eylem yapan Rus punk grubu Pussy Riot da bulunuyor.
 
Time, grubun adaylığını ‘Özgür düşüncenin ve karşıt görüşlerin sıkça cezalandırıldığı bu yılda, Rus feminist punk grubu Pussy Riot, siyasi görüşlerini provokatif bir dille ifade etti’ sözleriyle açıkladı.
 
Toplam 40 aday arasında Mitt Romney, Çinli muhalif sanatçı Ai Weiwei, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, ABD Başkanı Barack Obama, Mısır’ın yeni cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Apple CEO’u Tim Cook, Pakistanlı genç aktivist Malala Yusufzay, şarkıcı Jay-Z, Curiosity, Gangnam Style’la meşhur olan şarkıcı Psy bulunuyor.
 
Time’ın editörleri tarafından seçilecek ‘Yılın Kişisi' 14 Aralık’ta açıklanacak. Time’ın internet sitesi üzerinden de adaylara oy vermek mümkün.

NTV