Pussy Riot'a kamçıyla dayak!

Kış olimpiyatlarının yapıldığı Soçi'de eylem yapan punk grubu Pussy Riot'un üyeleri gönüllü Kozak asayiş timinden kamçı yedi

Pussy Riota kamçıyla dayak!
19 Şubat 2014 Çarşamba 19:05 tarihinde eklendi.

Kozak asayiş timi, şarkı söyleyerek eylem yapmak isteyen Pussy Riot üyelerine biber gazı sıktı ve daha sonra kamçı ile kamçıladı. Yaşanan arbedede Pussy Riot üyeleri çeşitli yerlerinden yaralandı. Bir eylemcinin ise alnın yarıldığı gözlendi. Kozaklar ve eylemcilerin arasındaki arbede polislerin araya girmesiyle son buldu.

Dün Pussy Riot’ın üyelerinden Mariya Alyohina ve Nadejda Tolokonnikova Soçi kentinde hırsızlık yaptıkları iddiası ile gözaltına alınmıştı.

Daha önce kilisede yaptıkları eylemden dolayı mahkemeye çıkartılan kızlar holiganlık ve toplumda dini nefreti körüklemekle suçlanarak 2012 yılında 2 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Alyohina ile Tolokonnikova Rusya’nın farklı ceza evlerinde cezalarını çekmek üzere gönderilirken eyleme katılan bir başka üye Yekaterina Samutseviç bir kaç ay sonra eyleme doğrudan katılmadığı gerekçesi ile serbest bırakılmıştı.

Moskova’da olduğu gibi asayişi sağlamak amacıyla Kozak devriye birlikleri Soçi’de de görev yapıyor. Rusya İmparatorluğu döneminde Çar ailesinin en çok güvendiği atlı Kozak birlikleri bugün de Savunma Bakanlığı’na bünyesinde görev yapıyor. 


CİHAN