Putin G20 öncesi stres attı

Putin, 5-6 Eylül günlerinde St. Petersburg’da yapılacak G20 zirvesi öncesi ülkenin Uzakdoğusundaki Vladivostok şehrinin Ruskiy adasında kaplan, deniz aslanı ve yunusları besleyerek stres attı.

Putin G20 öncesi stres attı
02 Eylül 2013 Pazartesi 09:27 tarihinde eklendi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 5-6 Eylül günlerinde St. Petersburg’da yapılacak G20 zirvesi öncesi ülkenin Uzakdoğusundaki Vladivostok şehrinin Ruskiy adasında kaplan, deniz aslanı ve yunusları besleyerek stres attı.

Hayvan sevgisi ile bilinen Putin, adada inşası süren okyanus akvaryumunda incelemelerde bulundu. Dev havuzlarda Putin için gösteri yapan yunusları, balıklarla besleyen Rus lider, başlarına dokundu. Deniz aslanının gösterisini izleyen Putin, yanına çıktığı hayvanla tokalaştı.

Akşam saatlerinde de kaplanlar ve diğer vahşi hayvanlar için inşa edilen rehabilitasyon merkezini gezen Putin, Alekseevka kasabasında bir kaplanın eğitim programını inceledi. Habarovsk bölgesinden gelen bir kaplan merkezdeki süresini tamamlayarak tabiata bırakıldı. Putin ve diğer görevliler kaplanı monitörden izledi.

3 hektarlık bir alanda kurulan merkez 11 milyon rubleye (330 bin dolar) mal oldu. Bir kaplanın rehabilitasyon süreci ise 1 milyon rubleye (30 bin dolar) mal oluyor.


CİHAN