Putin, IMF’nin rakamlarını iyimser buldu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Uluslar arası Para Fonu’nun (IMF) Rusya için öngördüğü 2013 büyüme rakamlarının fazlaca iyimser olduğunu söyledi

Putin, IMFnin rakamlarını iyimser buldu
21 Haziran 2013 Cuma 09:42 tarihinde eklendi.

St. Petersburg’da düzenlenen B20 İş Zirvesi’nde konuşan Putin, “Ülkemiz geçen yıl yüzde 3,4 büyüdü. Bu dünya ortalaması civarında idi. Bu yıl ise hedeflerimiz daha düşük. IMF bizim için yüzde 3,3 büyüme rakamı öngörüyor. IMF, Rusya ekonomisi için fazlaca iyimser…” değerlendirmesinde bulundu.

Rusya ekonomisinin sağlıklı ve genel olarak önü açık olduğunu kaydeden Putin, “Ancak biz mevcut küresel ekonomide yaşanan gelişmelerden endişe ediyoruz. Eğer küresel ekonomi küçülürse, bizim ekonomimiz de bundan aynı oranda kaçınılmaz olarak etkilenir.” dedi.

Ülkenin karşılaştığı sorunlarla kendini ulusal bir alana hapsetmesinin çok tehlikeli olacağı uyarısında bulunan Putin, hükümet ve iş dünyasının birlikte ortaya koyacağı çabalarla sorunların üstesinden gelmenin daha kolay olacağına değindi.

ALTI OLMAYAN FIÇI DOLMAZ

Avrupa ülkelerinde zayıf ekonomilerinin finansal yardımlarla ayakta tutulmasının doğru olmadığını savunan Putin, mali yapıların entegrasyonu, bütçe kurumlarının iş birliği pozitif etki sağlıyor. Entegrasyonun derinleştirilmesi için çalışılmalı. Genel olarak elbette tercih Avrupa’nın. Zayıflayan ekonomilere mali yardım fayda sağlamaz. Altı olmayan fıçıya şarap doldurmak gibi. Mali yardımların yanı sıra, ekonomilerin rekabet güçlerinin artırılması da önemli.” uyarısında bulundu. Putin’e göre bu durum sadece Avrupa değil, gelişmekte olan tüm ekonomiler için geçerli. 


CİHAN