Putin kiliseye, Medvedev kayağa

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev yeni yılı evlerinde aileleri ile birlikte karşılayacak.

Putin kiliseye, Medvedev kayağa
31 Aralık 2012 Pazartesi 17:09 tarihinde eklendi.

 

Başkent Moskova’da bulunan Kurtarıcı İsa Kilisesi’nde ayine katılacak Medvedev’in kayak için Soçi’ye gitmesi planlanıyor. Yılbaşı ayinlerini Rusya’nın farklı bölgelerinde geçiren Putin’in bu yıl da geleneğini bozmaması bekleniyor.
 
Putin’in danışmanı Dmitri Peskov, İnterfax’a verdiği bilgide Putin’in yılbaşında sevdikleri ve yakınları ile birlikte olacağını söyledi. Putin önceki yıllarda yılbaşında Soçi’de de Medvedev’le birkaç gün geçiriyordu. Hava durumunun iyi olması durumunda Soçi’ye gitmesi öngörülüyor.
 
Medvedev basına yaptığı açıklamada, yılbaşı için çok özel bir programı olmadığını, yeni yılı evinde karşılayacağını, sonrasında da kayak yapacağını söyledi. Soçi kentinde bulunan Krasnaya Polyana kayak merkezine gideceğini ima eden Medvedev, “Nereye gideceğimi biliyorsunuz…” dedi.
 
Putin’in Krasnodar bölgesinde bir kilisede ayine katılması beklenirken, Kremlin basın merkezinden konu ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

CİHAN