Putin, Ruhani ile görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Bişkek’te gerçekleşen Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) zirvesinde İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile ilk kez bir araya geldi

Putin, Ruhani ile görüştü
13 Eylül 2013 Cuma 18:30 tarihinde eklendi, 1.432 kez okundu.

MOSKOVA (CİHAN)- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Bişkek’te gerçekleşen Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) zirvesinde İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile ilk kez bir araya geldi. İran nükleer programı ile ilgili yaşanan sorunlara değinen Putin, bu ülkeyi iyi bir komşu olarak gördüklerini söyledi.


Görüşme ile ilgili değerlendirmede bulunan Putin’in basın danışmanı Dmitri Peskov, Ruhani’nin Rus lideri Tahran’a davet ettiği, Putin’in de bunu kabul ettiği bilgisini verdi. Peskov, ziyaretin tarihi ile ilgili konunun daha sonra belirleneceğini kaydetti.

Putin ve Ruhani’nin ikili ekonomik ilişkilerden memnun olmadığını vurgulayan Peskov, “İki lider ekonomik konuların da yoğunlaştırılması konusunda anlaştı. Suriye konusunda uzun ve detaylı bir görüşme yaptı.” dedi. Zirve öncesi gündeme gelen İran’a yeni nükleer santral inşaatı ile ilgili konu ise görüşmede ele alınmadı.


CİHAN